Svet
3444 ogledov

KFC zaprl 800 restavracij

KFC EPA
V ozadju zaprtja restavracij neverjeten razlog.

Znana prehranska veriga KFC je v Veliki Britaniji zaprla na stotine restavracij, poroča BBC. Razlog je enostaven - zmanjkalo jim je piščančjega mesa. Zaprtje je začasno.

Tudi CNN je poročal, da so okrog 800 od 900 restavracij KFC-ja v Veliki Britaniji zaprli sredi delovnega dne. Nekateri so popoldne svoja vrata spet odprli, drugi ne.

KFC, skrajšano za Kentucky Fried Chicken, je objavil, da so bili v zaprtje restavracij prisiljeni zaradi težav z dostavo hrane. "Kompromisov, ko je vprašanje kakovosti, ne sprejemamo. To je pomenilo, da smo morali nekatere restavracije zapreti, druge so imele skrajšan delovni čas," so zapisali v sporočilu za javnost.

KFC je na britanskem otoku nedavno zamenjal distributerja piščančjega mesa, ki sestavlja njihovo osrednjo ponudbo. Zakaj natančno je prišlo do težav z dostavo hrane, ni znano. "Dostaviti prehrano v okrog 900 restavracij po vsej državi, je precej kompleksen zalogaj," so še zapisali v KFC-ju ter izrazili upanje, da do takšnih težav več ne bo prihajalo.

KFC Še letos Slovenija KFC prihaja v Slovenijo, prinaša nova delovna mesta

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.