Slovenija
3563 ogledov

KFC prihaja v Slovenijo, prinaša nova delovna mesta

KFC EPA
Ameriška veriga s hitro prehrano Kentucky Fried Chicken (KFC) je danes tudi uradno potrdila prihod na slovenski trg.

Evropski nosilec licence Amrest s sedežem v Varšavi je napovedal, da bodo še pred koncem leta prvo restavracijo odprli na avtocestnem počivališču Dobrenje med Mariborom in Šentiljem.

Povsem nova restavracija bo imela na meniju vse njihove značilne jedi, med drugim piščanca, narejenega po 70 let starem originalnem receptu, priljubljene hrustljave perutničke in sendvič, ki so ga pred kratkim poslali celo v vesolje.

Po besedah regionalnega direktorja KFC Tamasa Fukciusa pri njih sveže piščančje meso dobavljajo v restavracije dva do trikrat tedensko, nato ga lastnoročno panirajo in pripravijo v restavracijski kuhinji.

Prvi KFC v Sloveniji bo zagotovil 35 delovnih mest, nekatera so še odprta. Kentucky Fried Chicken je vstop v Slovenijo napovedal že pred leti; v 14 državah ima že okoli 1450 restavracij s hitro in drugo prehrano z okoli 30.000 zaposlenimi. Samo v prvem polletju letos so odprli 36 novih restavracij, prihodke v primerjavi z enakim obdobjem lani pa povišali za 27 odstotkov na 295 milijonov evrov.

KFC je uveljavljena ameriška veriga hitrih restavracij s sedežem v Louisvillu v zvezni državi Kentucky. Po vsem svetu ima že več kot 18.000 restavracij. Gre za drugo največjo prehransko verigo za McDonaldsom in sodi v lastniški krog še dveh znanih verig Pizza Hut and Taco Bell. Njen začetnik je bil Harland Sanders, ki je v času velike depresije s prodajo ocvrtih piščancev začel v obcestni restavraciji v Corbinu.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Jose Bulgaras 07:53 28.november 2017.

    upajmo da ta KFC čimprej crkne in se poberejo nazaj čez ocean... ;)

  • Jose Bulgaras 07:51 28.november 2017.

    spet eno sranje plasirajo poleg črnega petka in haloween lol

  • izRODEk 22:45 27.november 2017.

    Duševno zdrav in družbeno ozaveščen človek, ki ima rad zdravo in okusno prehrano praga tega yenkijevskega sranja ne bo prestopil. Obisk te smrdljive verige bo podobno kot McShit restavracije indikator idiotov, kateri se bodo našli na enem kupu. Heavy Mentally ...prikaži več retarded club torej. Gnusijo se mi. Ne - gabijo. Ali pač, gravžajo. Bljak...