Kitajska bo pomagala Rusiji, če bo potrebno

Foto: razno 17.03.14. Russian President Vladimir Putin takes part in a news conference
Foto: razno 17.03.14. Russian President Vladimir Putin takes part in a news conference
Kitajska bo pomagala Rusiji, če bo to potrebno. Kitajski zunanji minister Wang Yi je sicer prepričan, da je Moskva sama sposobna obvladati svoje trenutne gospodarske težave.
Oglej si celoten članek

Rubelj je letos v odnosu na dolar padel za okrog 45 odstotkov. Predsednik Vladimir Putin še vedno zavrača, da bi razglasil, da je Rusija v krizi. Izpostavlja, da si bodo opomogli že v dveh letih.

Kitajski zunanji minister Wang Yi, ki so ga novinarji spraševali, ali bo Kitajska pomagala Rusiji iz Krize, je odgovoril le, da ima Rusija dovolj modrosti, da najde pot iz krize. "Če pa bo Rusiji potrebna pomoč, ji bomo v okviru svojih zmožnosti to ponudili," je dodal Wang.

Kitajska, ki se ni mešala v ukrajinsko krizo, da je ne bi obtoževali pristranskosti, je svoj izvoz v Rusijo v prvih devetih mesecih povišala za dobrih deset odstotkov v primerjavi z enakim obdobjem lani. Kitajske oblasti so že prejšnji teden za medije povedale, da budno spremljajo dogajanje v Moskvi, ki pa da za zdaj ni vplival na čezmejno sodelovanje držav.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.