Svet
17 ogledov

Kitajska bo pomagala Rusiji, če bo potrebno

razno 17.03.14. Russian President Vladimir Putin takes part in a news conference razno 17.03.14. Russian President Vladimir Putin takes part in a news conference
Kitajska bo pomagala Rusiji, če bo to potrebno. Kitajski zunanji minister Wang Yi je sicer prepričan, da je Moskva sama sposobna obvladati svoje trenutne gospodarske težave.

Rubelj je letos v odnosu na dolar padel za okrog 45 odstotkov. Predsednik Vladimir Putin še vedno zavrača, da bi razglasil, da je Rusija v krizi. Izpostavlja, da si bodo opomogli že v dveh letih.

Kitajski zunanji minister Wang Yi, ki so ga novinarji spraševali, ali bo Kitajska pomagala Rusiji iz Krize, je odgovoril le, da ima Rusija dovolj modrosti, da najde pot iz krize. "Če pa bo Rusiji potrebna pomoč, ji bomo v okviru svojih zmožnosti to ponudili," je dodal Wang.

Kitajska, ki se ni mešala v ukrajinsko krizo, da je ne bi obtoževali pristranskosti, je svoj izvoz v Rusijo v prvih devetih mesecih povišala za dobrih deset odstotkov v primerjavi z enakim obdobjem lani. Kitajske oblasti so že prejšnji teden za medije povedale, da budno spremljajo dogajanje v Moskvi, ki pa da za zdaj ni vplival na čezmejno sodelovanje držav.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.