Ko so ga prebudili, je petletnik ponavljal le eno besedo

Foto: Ivo Cagalj, Pixsell
Foto: Ivo Cagalj, Pixsell
Nekdanji italijanski senator, ki je preživel zastrupitev na barki pri Hvaru, je opisal grozljivo izkušnjo.
Oglej si celoten članek

Posmrtne ostanke sicilijanskega poslovneža Eugenija Vincija, ki se je pri Hvaru zastrupil z ogljikovim monoksidom zaradi nestrokovno postavljenega agregata na barki Atlantia, bodo v ponedeljek prepeljali v mestece Sant'Agata di Militello. Vest je potrdil župan tega mesta Bruno Mancuso, ki je skupaj z ostalimi šestimi osebami preživel zastrupitev.

Za italijanske medije je opisal včerajšnje čustvene trenutke v splitski bolnišnici, ko so zdravniki iz umetne kome prebudili zastrupljena 5- in 14-letna otroka. Mancuso je povedal, da je petletni deček vztrajno ponavljal: "Mama, mama." Mancuso je povedal, da so jih ob tem vse oblie solze, saj so se bali, da otroka odklopa iz aparatov ne bosta dobro prenesla. "Imamo veliko upanje. To je v resnici edina pozitivna plat celotne žalostne zgodbe."

V Split je medtem prispel svak pokojnega Italijana, sicer ugledni sicilijanski policist, da bi svoji sestri pomagal pri papirologiji glede premestitve trupla, saj sta njena glavna skrb v tem hipu otroka.

Mancuso pove tudi, da je sam prosil, da bi se čim prej vrnili na barko, kjer so prosili, da jim vklopijo klima napravo, saj je bila izredno vroča noč. "Ta zahteva je bila očitno povod za tragedijo, saj so vklopili agregat z zračnim hlajenjem, da bi nam ugodili. Šele ko smo bili v bolnišnici, smo spoznali, da agregat ni ustrezal predpisom. Ne glede na to je Hrvaška še naprej v naših srcih. Hvaležen sem vsem pristojnim, ki so reagirali kot so, zahvaljujoč nagli reakciji sta bila otroka hitro s helikopterjem premeščena v Split, kjer so zdravniki storili vse, da ju rešijo," je sklenil Mancuso, ki se danes s soprogo vrača na Sicilijo.

Medtem so pristojni barko Atlantio vrnili 23-letnemu lastniku, vendar, dokler ne bo tehnično brezhibna, je slednji ne bo smel oddajati.

Težave se kopičijo Lanski gostje o izkušnji na plovilu

Žalostno Italijan pred zastrupitvijo poslal to sporočilo

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 11:10 18. Avgust 2019.

    Na Hrvaškem bodite pripravljeni na vse,hvala, brez nas...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.