Svet
33608 ogledov

Italijan pred zastrupitvijo poslal to sporočilo

Eugenio Vinci Facebook
Na Hrvaškem in v Italiji še vedno odmeva tragedija s Hvara.

57-letni italijanski menedžer Eugenio Vinci je bil, kot je znano, žrtev zastrupitve na plovilu Atlantia. Na krovu mu je postalo nenadoma slabo, v WC-ju je izgubil zavest in pri tem z glavo udaril ob steno.

Umrl je pred prihodom nujne medicinske pomoči. Kot pišejo italijanski mediji, je pred tragičnim dogodkom svojemu prijatelju Paolu Di Lauri Fratturi, politiku, poslal sporočilo, v katerem je napisal: "Tu je pravi raj. Ti si edini, ki še dela!" Omenjeni prijatelj nesrečnega pokojnega Italijana je povedal, da je bil zelo srečen in da je sam izredno šokiran, ker ga več ni.

Portal 98zero piše, da je bil Vinci velik ljubitelj morja, tudi sam je imel v lasti plovilu, oboževal je živali in imel nalezljiv nasmeh. Bil naj bi izredno priljubljen v družbi, kjer so ga imeli vsi radi.

Obdukcija je pokazala, da je umrl zaradi zastrupitve z ogljikovim monoksidom. Bil je generalni direktor italijanske modne znamke Pop 84, poročen z Manuelo Fiasconaro, s katerim imata 5-letnega sina.

Zdravstveno stanje petletnega dečka in 14-letne deklice je po navedbah vodje zavoda za intenzivno pediatrijo Branke Polić še vedno kritično. Kot je še pojasnila za hrvaško radiotelevizijo HRT, sta otroka v umetni komi in sta še vedno priključena na naprave za dihanje, a je njuno stanje bolj stabilno kot v minulih dneh. Dokler ne bosta mogla samostojno dihati, bo njuno življenje ogroženo, je dodala.

Slobodna Dalmacija pa poroča, da so z magnetno resonanco ugotovili, da imata otroka zaradi vdihavanja ogljikovega monoksida spremembe na možganih. Za zdaj sicer ni znano, za kakšne in kako resne spremembe gre.

Zastrupitev na ladji Atlantia pri Hvaru Zastrupitev Svet Nove podrobnosti tragedije na Hvaru: Otroka bi lahko imela trajne poškodbe možganov

Osumljenca se bosta branila s prostosti

Policisti na ladji Atlantia | Avtor: Ivo Cagalj/PIXSELL Ivo Cagalj/PIXSELL

Medtem so, kot je znano, na Hvaru včeraj prijeli lastnika in kapitana jadrnice, na kateri se je zastrupila skupina turistov. Kot je sporočila splitsko-dalmatinska policijska uprava po ogledu jadrnice in kriminalistični preiskavi, obstaja utemeljen sum, da sta 23-letni lastnik in 27-letni kapitan v strojnico motornega plovila 8. avgusta vgradila bencinski agregat z zračnim hlajenjem na način, ki ni skladen s tehničnimi navodili in pravili stroke. Zaradi je v podpalubje ter potniške kabine uhajal ogljikov monoksid, kar je imelo za posledico zastrupitev potnikov s tem plinom.

Lastnik in kapitan jadrnice sta bila davi na zaslišanju na državnem tožilstvu v Splitu, v nadaljevanju procesa pa se bosta branila s prostosti. Kot na spletni strani piše splitski časnik Slobodna Dalmacija, sta oba dejala, da se ne čutita kriva za zastrupitev turistov.

Lastnik je tudi izrazil obžalovanje zaradi tragedije ter izrekel sožalje svojcem preminulega turista. Dejal je še, da moli, da bo z otrokoma, ki sta še v bolnišnici, vse v redu.

Policisti na ladji Atlantia Hvar Svet Novo v primeru zastrupitve: Prijeli 23- in 27-letnika hrvaška policija Misterija Svet To se je zgodilo s policisti na barki Italijanov

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar Willamesa
    Willamesa 00:57 16.avgust 2019.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite >>> www.Bredhot.Com

Sorodne novice