Svet
14467 ogledov

Novo v primeru zastrupitve: Prijeli 23- in 27-letnika

Policisti na ladji Atlantia Ivo Cagalj/PIXSELL
Policija je zaključila kriminalistično preiskavo zastrupitve italijanskih državljanov na ladji Atlantia.

Hrvaški mediji poročajo, da je policija včeraj pozno popoldne zaključila kriminalistično preiskavo smrti italijanskega državljanja in zastrupitve petih oseb na ladji Atlantia, ki se je zgodila v bližini Hvara.

Zastrupitev na ladji Atlantia pri Hvaru Zastrupitev Svet Nove podrobnosti tragedije na Hvaru: Otroka bi lahko imela trajne poškodbe možganov

Z splitsko-dalmatinske policijske uprave so sporočili, da so prijeli 23-letnega lastnika ladje in 27-letnega kapitana. "Policija je zaključila kriminalistično preiskavo včerajšnjega dogajanja, ko je v hvarsko pristanišče priplula motorna ladja, na kateri je bil najden mrtvi moški, pet oseb pa je bilo zaradi težkega zdravstvenega stanja privedeno v Split, kjer so hospitalizirani (tri polnoletne osebe - rojene 1955, 1963 in 1975, ter dva otroka - rojena 2008 in 2014, vsi so državljani Italije," so sporočili s policije. "Po nudeni zdravniški pomoči so v KBC Split potdrili, da sta otroka življenjsko ogrožena."

Hvar Hvar Svet To so povedali zdravniki zastrupljenih otrok

Povzročitev splošne nevarnosti

Policija je ob vseh zbranih dokazih in ugotovljenih dejstvih ter opravljeni preiskavi včeraj prijela dva hrvaška državljana, stara 23 in 27 let, zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti, saj naj bi proti pravilom stroke ter tehničnim navodilom glede varnosti uporabe plovila 8. avgusta 2019 na ladjo vgradila bencinski generator - agregat z zračnim hlajenjem, zaradi česar je prišlo do izpustov ogljikovega monoksida na krov ladje, torej v potniške kabine in posledično zastrupitev potnikov.

hrvaška policija Misterija Svet To se je zgodilo s policisti na barki Italijanov

Zastrupitev na ladji Atlantia pri Hvaru | Avtor: Ivo Cagalj/PIXSELL Ivo Cagalj/PIXSELL

Spomnimo, dva dni nazaj so na ladji pri Hvaru našli mrtvega 57-letnega italijanskega menedžerja Eugenia Vinci. Zaradi slabosti je padel na WC-ju ladje in z glavo udaril ob zid. Podobne simptome slabosti in vrtoglavice so kmalu za tem začeli opažati tudi drugi potniki na ladji.

Otroka še vedno življenjsko ogrožena

Moški je umrl pred prihodom nujne medicinske pomoči, medtem ko so otroka v težkem zdravstvenem stanju s helikopterjem prepeljali v splitsko bolnišnico. Helikopter se je pozneje vrnil še po tri osebe, ki so se prav tako počutile slabo in jih prav tako odpeljal v Split.

hrvaška policija Hvar Svet Vzrok tragedije klima?

Najprej so domnevali, da so se turisti zastrupili s hrano, a se je pozneje izkazalo, da je šlo za zastrupitev z ogljikovim monoksidom.

Petleti deček in 14-letna deklica se v bolnišnici še naprej borita za življenje. Zdravniki za zdaj ne morejo napovedati, kakšne bodo dolgotrajne posledice zastrpitve z ogljikovim monoksidom.

Hvar "Huje od zastrupitve" Svet To so turisti, ki so na Hvaru doživeli katastrofo

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • andrej084 01:00 16.avgust 2019.

    Kaj ko bi pisali o Sloveniji, pa dejte za božjo voljo enkrat pogledat, če hrvaški spletni portali kej pišejo o Sloveniji. Vam povem, da NIČ!!!......................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

  • Avatar Willamesa
    Willamesa 00:58 16.avgust 2019.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite >>> www.Bredhot.Com

  • jakec1575 12:06 15.avgust 2019.

    kako si lahko lastnik taksnega colna pri 23 letih? ce ni oci dal? a z bitcoini? nic ne slisimo vec o 25 letniku, ki je ubil austrijko. Zakaj se policioti tam ne lotijo umora?