Svet
8464 ogledov

To so povedali zdravniki zastrupljenih otrok

Hvar Shutterstock
Podrobnosti obolenja zastrupljenih otrok, njuni življenji še vedno ogroženi.

Na Hrvaškem še vedno preiskujejo natančen razlog smrti moškega na jadrnici na Hvaru in zastrupitev še petih oseb, ki so jih s helikopterjem prepeljali v splitsko bolnišnico. Kot je znano, gre za italijanske turiste, med katerimi sta dva otroka.

Preiskava na jadrnici še vedno poteka, prišli so forenzični strokovnjaki iz Zagreba, ki bodo plovilu še enkrat podrobneje pregledali.

Zdravniki splitske bolnišnice so namreč na današnji novinarski konferenci ob 12. uri povedali, da so pri zastrupljenih ugotovili povišano koncentracijo karboksihemoglobina, kar je posledica vdihavanja ogljikovega monoksida.

Otroka, stara 5 in 14 let, sta še vedno v življenjski nevarnosti, odpovedujejo jima notranji organi, je povedala Branka Polić, predstojnica otroške intenzivne nege v splitski bolnišnici. Dodala je, da vrednosti padajo, a da je vsak otrok zgodba za sebe in da je potrebno počakati. Potrdila je, da se zdravniki še vedno borijo za življenji obeh, trenutno sta v komi, priključena na aparate, njuno stanje je negotovo.

Na novinarski konferenci so povedali še, da na osnovi vseh analiz, tudi tistih, ki so jih opravili pri drugih obolelih, z veliko verjetnostjo lahko izključijo zastrupitev s hrano.

Preiskava še poteka.

Že pred tem so se pojavila ugibanja, da je za zastrupitev, o kateri so zdravniki na pediatriji splitske bolnišnice povedali, da česa takšnega še niso videli, kriva okvara na klimatskem sistemu.

hrvaška policija Hvar Svet Vzrok tragedije klima? Hvar "Huje od zastrupitve" Svet To so turisti, ki so na Hvaru doživeli katastrofo

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.