Svet
5194 ogledov

Podrobnosti s Hvara. Otroka se za življenje še borita.

Hrvaško reševalno vozilo in helikopter Ivo Cagalj/PIXSELL
Kot je znano so na Hvaru našli mrtvega tujega državljana, ki naj bi se zastrupil s hrano. Dva otroka se za življenje še borita.

Kot smo že poročali, na Hvaru je danes umrl tuji turist; štiri ljudi so zaradi slabega zdravstvenega stanja s helikopterjem prepeljali v splitsko bolnišnico, med njimi sta dva otroka.

Portal Dalmacija Danas poroča, da gre za italijanske državljane. Moški je umrl pred prihodom nujne medicinske pomoči, umrl je na plovilu. Kot piše portal Index.hr, umrli moški in ostali oboleli sinoči niso jedli na plovilu, bili so v "enem izmed znanih lokalov na Hvaru". Jedli so školjke.

Pediatrinja: Tako hude zastrupitve ne pomnimo

Zaradi izjemno zahtevne situacije, v kateri sta obolela otroka, naj bi na pediatrični oddelek splitske bolnišnice vpoklicali tudi zdravnike, ki so bili sicer doma, piše Index.hr. Gre za otroka, stara osem in 14 let.

"Sumimo na zastrupitev, ne moremo pa izključiti niti drugih možnih opcij," je za omenjeni portal povedala doktorica Ivana Unić. "Na osnovi vseh odsedanjih zastrupitev s hrano, ki smo jih videli pri nas, lahko rečem le, da česa tako hudega še nismo videli. Vse zdravstveno osebje, ki je bilo doma, smo izredno poklicali v službo, da bi čim bolj učinkovito pomagali."

Hvar Okužbe Svet Panika na Hvaru Plaža na Hvaru Hvar Svet Črv v zajtrku

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.