Svet
19516 ogledov

Črv v zajtrku

Plaža na Hvaru
Dva dni dobival infuzijo.

Večje število zaposlenih delavcev največjega hotelskega podjetja na Hvaru, Sunčani Hvar, je nenadoma zbolelo. Bruhajo, imajo drisko, nekateri tudi povišano telesno temperaturo, ena oseba je hospitalizirana v splitski bolnišnici. Gre za sezonske delavce, ki so nameščeni v hotelih Bodul in Galeb.

Za portal Dnevnik.hr je eden izmed zaposlenih povedal, da se je tudi sam zastrupil s hrano iz hotela Bodul, v katerem so nameščeni zaposleni Sunčanog Hvara. "Hrana za zajtrk, konkretno jajca, če so to sploh bila jajca, ker več ne vem, kaj nam pripravljajo, so bila očitno pokvarjena, saj sem takoj zbolel, ko sem jih pojedel," je povedal in dodal, da je dva dni zatem prejemal infuzijo.

Pri zdravniku je doživel drugo neprijetno presenečenje, saj so mu zdravstveni delavci povedali, da morajo nujno na teren in ga dobesedno vrgli iz ambulante, piše omenjeni portal. Sezonski delavec je ves čas bruhal, padel je v nezavest, na nogah se je težko obdržal.

Hrano v omenjenem hotelu več ne uživa, pri tem pa poudarja, da je ob enem izmed zajtrkov v kosmičih našel črva. Ko je to povedal kuharici, mu je rekla le, da naj kosmičev pač je ne. Ostalim gostom so jih še vedno stregli.

Z omenjenega portala so vprašanja naslovili na hotel Bodul, ki pa nanje še ni podal odgovora.

Že včeraj je sicer hotelsko podjetje Sunčani Hvar po informaciji o obolelih sezonskih delavcih podalo izjavo, da je potrebno počakati na vse analize in rezultate inšpekcijskega pregleda ter da so delavci zagotovo uživali tudi hrano od drugod.

Hvar Okužbe Svet Panika na Hvaru

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • gustl 12:45 09.avgust 2019.

    Padel je v nezavest, na nogah se je težko obdržal...bejž no, kako je pa to mogoče...