Svet
27848 ogledov

Panika na Hvaru

Hvar Relax turizem
Zdravniki potrdili številne okužbe.

Z otoka Hvara poročajo o okužbah večjega števila ljudi, turističnih delavcev, ki delajo za največje hotelsko podjetje na otoku, Sunčani Hvar. Nameščeni so v hotelih Bodul in Galeb, piše Slobodna Dalmacija.

Mnogi, ki so imeli težave, so posumili za zastrupitev s hrano, ena izmed pacientk je celo končala na bolnišničnem zdravljenju.

Vest je potrdila epidemiologinja Zavoda za javno Zdravstvo dr. Linda Mihojević, ki je povedala, da ima večina ljudi, ki so pomoč poiskali pri zdravniku, težave z bruhanjem, drisko in krči v predelu trebuha.

Trenutno je v omenjenih hotelih, kjer naj bi se oboleli zastrupili s hrano, okrog 500 ljudi, kot pišejo hrvaški portali, je "srečna okoliščina", da v njih niso turisti, pač pa sezonski delavci.

S podjetja Sunčani Hvar so pri tem sporočili, da sodelujejo s pristojnimi, da bi čim prej odkrili, kje je prišlo do težav, ne izključujejo pa močnost - poudarjajo - da so se oboleli okužili tudi kje drugje, saj je uživajo zgolj hrane, pripravljene v hotelih, kjer bivajo.

Preiskava in analize epidemiologov in sanitarne inšpekcije še potekajo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 8
  • Avatar Zala
    Zala 13:59 08.avgust 2019.

    Skipi 16:51 07.AVGUST 2019 ... kaj so lažni zapisi tvoj hobi?

  • Janez_53 20:06 07.avgust 2019.

    No, tu pa so Hrvati še enkrat pokazali svoj pravi karakter! "Srečna okoliščina" je to, da so zboleli večinoma sezonski delavci!!!??? Torej imajo manjvredne in večvredne goste??? Pomembni so le tisti, ki prinesejo več denarja? Ostali so nepomembni?

  • Kmodri 19:10 07.avgust 2019.

    Hrčkoleza.