Svet
24591 ogledov

Nove podrobnosti tragedije na Hvaru: Otroka bi lahko imela trajne poškodbe možganov

Zastrupitev na ladji Atlantia pri Hvaru Ivo Cagalj/PIXSELL
Neuradno znani rezultati obdukcije zastrupljenega italijanskega državljana.

Zdravniki KBC Split so na izredni tiskovni konferenci danes povedali, da se je šest oseb na ladji Atlantia v bližini Hvara najverjetneje zastrupilo z ogljikovim monoksidom. 

Hrvaški mediji sedaj pišejo, da so neuradno izvedeli, da je to potrdila tudi obdukcija moškega, ki je zaradi zastrupitve umrl. 

Hvar Hvar Svet To so povedali zdravniki zastrupljenih otrok

Petletni deček in 11-letna deklica se še vedno borijo za življenje v splitski bolnišnici. "Ogroženi so možgani, srce in krvni obtok. Najbolj vitalni organi," je na tiskovki povedala Branka Polić, predstojnica otroške intenzivne nege v splitski bolnišnici. "Ne vemo, koliko časa bo trajalo zdravljenje."

Po neuradnih podatkih Slobodne Dalmacije je obdukcija preminulega italijanskega državljana pokazala, da je umrl zaradi vdihavanja ogljikovega monoksida. 

hrvaška policija Misterija Svet To se je zgodilo s policisti na barki Italijanov hrvaška policija Hvar Svet Vzrok tragedije klima?

Franjo Plavšić, upokojeni toksikolog je še pred objavo rezultatov obdukcije ocenil, da je prav ogljikov monoksid vzrok zastrupitve. "Ne ve se še, zakaj je moški umrl, ali zaradi zastrupitve ali zaradi udarca v glavo. Njemu je najprej postalo slabo in se je v kopalnici udaril v glavo. Plinu so bili na ladji verjetno izpostavljeni vso noč, zato je bil tako močan odziv pri otrocih," je za hrvaške medije povedal Plavšić. "Gre za težko zastrupitev, verjetno z dolgotrajnimi posledicami. Možgani so bili tako dolgo brez kisika, da bi, predvidevam, otroka na žalost lahko utrpela trajne poškodbe možganov."

Hvar Hvar Svet Preživeli turist povedal podrobnosti tragičnega dogodka Hvar "Huje od zastrupitve" Svet To so turisti, ki so na Hvaru doživeli katastrofo

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.