Koronavirus: Obsojen na smrt zaradi umorov na nadzorni točki

Foto: Epa
Foto: Epa
Sodišče je že izreklo kazen moškemu, ki je z nožem zabodel dva urandika.
Oglej si celoten članek

Kitajsko sodišče je v nedeljo na smrt obsodilo moškega, ki je na eni od nadzornih točk, postavljeni za preprečevanje širjenja okužb z novim koronavirusom, z nožem do smrti zabodel dva uradnika.

V prizadevanjih za preprečitev širjenja novega koronavirusa so na Kitajskem vzpostavili široko mrežo nadzornih točk ter sprejeli številne ukrepe, med drugim omejili potovanja in zaprli številna mesta. V številnih vaseh, mestih in skupnostih so v strahu, da bi jim prišleki prinesli okužbo, vzpostavili nadzorne točke ter uvedli stroge omejitve gibanja v in izven njihove skupnosti.

Na eni od teh nadzornih točk je v začetku februarja 23-letni moški do smrti zabodel dva uradnika, sodišče pa mu je v nedeljo izreklo smrtno obsodbo.

Koronavirus Nova okužba tik ob meji s Slovenijo, na Hrvaškem okuženih osem ljudi

Ko so ga začeli snemati, izgubil živce

Incident se je zgodil 6. februarja, ko je Ma Jianguo z avtom pripeljal na nadzorno točko v vasi Luo Meng v Hongheju na jugozahodu province Yunnan, kjer so ga ustavili. Potem ko je Ma zavrnil sodelovanje z uradniki, je potnik v njegovem avtomobilu skušal odstraniti zaporo na cesti, je sporočilo sodišče.

Njegovo ravnanje je z mobilnim telefonom začel snemati uradnik, kar je Maa razjezilo. Z nožem, ki ga je nosil s seboj, je uradnika, lokalnega predstavnika za odpravljanje revščine, zabodel, nato pa je zabodel tudi drugega uradnika, ki je žrtvi skušal pomagati. Oba sta za posledicami vbodnih ran umrla.

Kot je sodišče zapisalo v izjavi, sta bila umora, čeprav se je storilec prostovoljno predal in dejanje priznal, "izjemno zahrbtna".

Foto: PrtScr Johns Hopkins CSSE Koronavirus

Za novim koronavirusom umrlo več kot 3000 ljudi

Novi koronavirus je doslej v svetu zahteval več kot 3000 življenj, razširil pa se je že v 60 držav. Največ, 500 novih okužb, so danes zabeležili v Južni Koreji, kjer so zabeležili štiri nove smrtne žrtve. Iz ZDA poročajo o drugi smrtni žrtvi. V Italiji je virus doslej zahteval 34 življenj, okuženih je 1694 ljudi.

V Italiji se je v nedeljo število okuženih povečalo na 1694, virus je zahteval 34 življenj, pozdravilo pa se je 83 ljudi, je sporočil vodja italijanske civilne zaščite Angelo Borrelli.

Virus se širi tudi v drugih državah v Evropi. Prve primere okužb so v nedeljo potrdili na Irskem in v Luksemburgu, v nemškem glavnem mestu Berlin in na Češkem, pa tudi v italijanski Gorici tik ob meji s Slovenijo. Na Hrvaškem je potrjenih osem okužb. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 19:42 2. Marec 2020.

    Na Kitajskem ni pomankanja z rezervnimi deli..

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.