Svet
1372 ogledov

Koronavirus: Obsojen na smrt zaradi umorov na nadzorni točki

Kitajska koronavirus Epa
Sodišče je že izreklo kazen moškemu, ki je z nožem zabodel dva urandika.

Kitajsko sodišče je v nedeljo na smrt obsodilo moškega, ki je na eni od nadzornih točk, postavljeni za preprečevanje širjenja okužb z novim koronavirusom, z nožem do smrti zabodel dva uradnika.

V prizadevanjih za preprečitev širjenja novega koronavirusa so na Kitajskem vzpostavili široko mrežo nadzornih točk ter sprejeli številne ukrepe, med drugim omejili potovanja in zaprli številna mesta. V številnih vaseh, mestih in skupnostih so v strahu, da bi jim prišleki prinesli okužbo, vzpostavili nadzorne točke ter uvedli stroge omejitve gibanja v in izven njihove skupnosti.

Na eni od teh nadzornih točk je v začetku februarja 23-letni moški do smrti zabodel dva uradnika, sodišče pa mu je v nedeljo izreklo smrtno obsodbo.

Koronavirus, Hrvaška Koronavirus Svet Nova okužba tik ob meji s Slovenijo, na Hrvaškem okuženih osem ljudi

Ko so ga začeli snemati, izgubil živce

Incident se je zgodil 6. februarja, ko je Ma Jianguo z avtom pripeljal na nadzorno točko v vasi Luo Meng v Hongheju na jugozahodu province Yunnan, kjer so ga ustavili. Potem ko je Ma zavrnil sodelovanje z uradniki, je potnik v njegovem avtomobilu skušal odstraniti zaporo na cesti, je sporočilo sodišče.

Njegovo ravnanje je z mobilnim telefonom začel snemati uradnik, kar je Maa razjezilo. Z nožem, ki ga je nosil s seboj, je uradnika, lokalnega predstavnika za odpravljanje revščine, zabodel, nato pa je zabodel tudi drugega uradnika, ki je žrtvi skušal pomagati. Oba sta za posledicami vbodnih ran umrla.

Kot je sodišče zapisalo v izjavi, sta bila umora, čeprav se je storilec prostovoljno predal in dejanje priznal, "izjemno zahrbtna".

Koronavirus | Avtor: PrtScr Johns Hopkins CSSE PrtScr Johns Hopkins CSSE

Za novim koronavirusom umrlo več kot 3000 ljudi

Novi koronavirus je doslej v svetu zahteval več kot 3000 življenj, razširil pa se je že v 60 držav. Največ, 500 novih okužb, so danes zabeležili v Južni Koreji, kjer so zabeležili štiri nove smrtne žrtve. Iz ZDA poročajo o drugi smrtni žrtvi. V Italiji je virus doslej zahteval 34 življenj, okuženih je 1694 ljudi.

V Italiji se je v nedeljo število okuženih povečalo na 1694, virus je zahteval 34 življenj, pozdravilo pa se je 83 ljudi, je sporočil vodja italijanske civilne zaščite Angelo Borrelli.

Virus se širi tudi v drugih državah v Evropi. Prve primere okužb so v nedeljo potrdili na Irskem in v Luksemburgu, v nemškem glavnem mestu Berlin in na Češkem, pa tudi v italijanski Gorici tik ob meji s Slovenijo. Na Hrvaškem je potrjenih osem okužb. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • kapibara1 19:42 02.marec 2020.

    Na Kitajskem ni pomankanja z rezervnimi deli..

Sorodne novice