Krvave hrvaške ceste

Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
V dveh dneh šest žrtev, letos že 215.
Oglej si celoten članek

Od prejšnjega četrtka je v prometnih nesrečah na Hrvaškem umrlo deset ljudi, samo v ponedeljek in torek šest. Od začetka leta je na hrvaških cestah življenje izgubilo 215 oseb. Črna statistika kaže, da so prometne nesreče na Hrvaškem od osamosvojitve zahtevale več žrtev kot vojna v začetku 90. let prejšnjega stoletja.

Na hrvaškem notranjem ministrstvu so zaskrbljeni zaradi velikega števila prometnih nesreč z več smrtnimi žrtvami, ki so so zgodile v zadnjih nekaj dneh. Izpostavljajo, da tako črnega tedna ni bilo že dolgo.

Tragedija Na Hrvaškem umrl Slovenec

Po navedbah ministrstva letos beležijo 136 odstotkov več prometnih nesreč, ki so jih povzročili motoristi, kot v enakem obdobju lani. Obenem se je občutno zvišalo tudi število voznikov, starejših od 60 let, ki so bili odgovorni za prometne nesreče.

Hrvaško javnost so posebej razburile nesreče, ki so jih povzročili mladi in neizkušeni vozniki. V Zagrebu je minuli četrtek 20-letnik z močnim mercedesom povzročil nesrečo, v kateri sta umrli dve osebi, tri pa so bile poškodovane.

Lani je na hrvaških cestah ugasnilo 331 življenj, kar je za 24 oseb več kot v letu 2016.

Razlogov za prometne nesreče je več, v glavnem pa so krivci alkohol, prevelika hitrost in tehnične pomanjkljivosti vozil, kažejo policijske statistike. Prometni strokovnjaki menijo, da bi vsako leto lahko rešili več deset življenj zgolj s tem, če bi bila vozila tehnično brezhibna. Povprečna starost avtomobilov na Hrvaškem je 13 let.

Pijana To je mlada političarka, ki je zakrivila smrt voznika

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 14:34 29. Avgust 2018.

    Pa dol nam visi za Hrvate, pa kaj mi nimamo dogodkov doma????

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.