Svet
2668 ogledov

Krvave hrvaške ceste

Prometna nesreča v Zagrebu Davor Visnjic/PIXSELL
V dveh dneh šest žrtev, letos že 215.

Od prejšnjega četrtka je v prometnih nesrečah na Hrvaškem umrlo deset ljudi, samo v ponedeljek in torek šest. Od začetka leta je na hrvaških cestah življenje izgubilo 215 oseb. Črna statistika kaže, da so prometne nesreče na Hrvaškem od osamosvojitve zahtevale več žrtev kot vojna v začetku 90. let prejšnjega stoletja.

Na hrvaškem notranjem ministrstvu so zaskrbljeni zaradi velikega števila prometnih nesreč z več smrtnimi žrtvami, ki so so zgodile v zadnjih nekaj dneh. Izpostavljajo, da tako črnega tedna ni bilo že dolgo.

Reševalec na motorju Tragedija Slovenija Na Hrvaškem umrl Slovenec

Po navedbah ministrstva letos beležijo 136 odstotkov več prometnih nesreč, ki so jih povzročili motoristi, kot v enakem obdobju lani. Obenem se je občutno zvišalo tudi število voznikov, starejših od 60 let, ki so bili odgovorni za prometne nesreče.

Hrvaško javnost so posebej razburile nesreče, ki so jih povzročili mladi in neizkušeni vozniki. V Zagrebu je minuli četrtek 20-letnik z močnim mercedesom povzročil nesrečo, v kateri sta umrli dve osebi, tri pa so bile poškodovane.

Lani je na hrvaških cestah ugasnilo 331 življenj, kar je za 24 oseb več kot v letu 2016.

Razlogov za prometne nesreče je več, v glavnem pa so krivci alkohol, prevelika hitrost in tehnične pomanjkljivosti vozil, kažejo policijske statistike. Prometni strokovnjaki menijo, da bi vsako leto lahko rešili več deset življenj zgolj s tem, če bi bila vozila tehnično brezhibna. Povprečna starost avtomobilov na Hrvaškem je 13 let.

Nesreča Istrski ipsilon Pijana Svet To je mlada političarka, ki je zakrivila smrt voznika

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • alen009 14:34 29.avgust 2018.

    Pa dol nam visi za Hrvate, pa kaj mi nimamo dogodkov doma????

Sorodne novice