Mayjeva in Juncker sta se uspela dogovoriti

Foto: EPA
Foto: EPA
Velika Britanija in Evropska unija sta uspeli najti skupne točke.
Oglej si celoten članek

Na jutranjem srečanju med britansko premierko Thereso May in predsednikom Evropske komisije Jean-Claudom Junckerjem je prišlo do dogovora o izstopu Velike Britanije iz Evropske unije. Na srečanju, na katerem sta bila prisotna tudi oba glavna pogajalca, David Davis in Michael barnier, so dosegli napredek. Evropska komisija ocenjuje, da lahko pogovori preidejo v drugo fazo, kar bo predlagala tudi Evropskemu svetu. 

Ob 8. uri so se predvidoma začeli pogovori med Mayjevo in predsednikom Evropskega sveta Donaldom Tuskom

Brexit Theresa May napovedala datum in uro odhoda

Kot je sporočila Evropska komisija, so evropski, britanski in irski pogajalci trdo delali vso noč, da bi dosegli dogovor in nekaj napredka je bilo narejenega, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Pogajanja se sicer vrtijo glede vprašanj pravic državljanov, finančne poravnave in meje na irskem otoku. Evropska komisija pa je dala Mayjevi čas do nedelje, da v Bruselj pride s sprejemljivim dogovorom glede prednostnih vprašanj britanskega izstopa iz EU, če želi, da voditelji sredi meseca ocenijo, da je dosežen zadosten napredek za prehod v pogajanja o prihodnjih odnosih.

Prelomno Juncker z revolucionarnim predlogom za Evropsko unijo

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.