Svet
4897 ogledov

Juncker z revolucionarnim predlogom za Evropsko unijo

Jean-Claude Juncker
1/4
EPA
Predlog predsednika Evropske komisije je presenetil vse.

Jean Claude Juncker predlaga združitev predsedstev Evropske komisije in Sveta Evropske unije (EU), poročajo bruseljski mediji. Poteza bi preoblikovala vodstvo EU, vodstvene funkcije bi se konsolidirale v enem samem položaju.

Predlog je del Junckerjevih osebnih želja za prihodnost EU, ki jih je omenil v današnjem govoru, implementirati pa ga je mogoče brez sprememb pogodb EU.

V nagovoru evropskim poslancem v Strassbourgu je Juncker opozoril, da se ne bo potegoval za drugi mandat na čelu komisije, poudaril pa je tudi, da predlog nikakor ni kritika dela kolega Donalda Tuska, ki svet EU vodi od leta 2014.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • s4turn 00:21 14.september 2017.

    Kot ena najbolj cenjenih, zaželenih in vojaško organiziranih zaveznic v svetu eDominations je Slovenija trenutno članica najmočnejšega zavezništva AEGIS, skupaj s Španijo, Gruzijo, Kitajsko, Bolgarijo, Romunijo, Portugalsko in ZDA. Kot ste tega vajeni tudi v resničnem življenju, imamo najbolj zapletene ...prikaži več odnose s sosednjo Hrvaško. Pridruži se nam! https://www.edominations.com/si/register/28606

  • Avatar Leon
    Leon 14:46 13.september 2017.

    Revolucionarni predlog je razpustitev te bande birokratov ,ki služi na račun davkoplačevalcev cele EU . Čestitam UK za izstop !