Svet
432 ogledov

Mayjeva in Juncker sta se uspela dogovoriti

Theresa May, britanska premierka EPA
Velika Britanija in Evropska unija sta uspeli najti skupne točke.

Na jutranjem srečanju med britansko premierko Thereso May in predsednikom Evropske komisije Jean-Claudom Junckerjem je prišlo do dogovora o izstopu Velike Britanije iz Evropske unije. Na srečanju, na katerem sta bila prisotna tudi oba glavna pogajalca, David Davis in Michael barnier, so dosegli napredek. Evropska komisija ocenjuje, da lahko pogovori preidejo v drugo fazo, kar bo predlagala tudi Evropskemu svetu. 

Ob 8. uri so se predvidoma začeli pogovori med Mayjevo in predsednikom Evropskega sveta Donaldom Tuskom

Theresa May, pismo o Brexitu Brexit Svet Theresa May napovedala datum in uro odhoda

Kot je sporočila Evropska komisija, so evropski, britanski in irski pogajalci trdo delali vso noč, da bi dosegli dogovor in nekaj napredka je bilo narejenega, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Pogajanja se sicer vrtijo glede vprašanj pravic državljanov, finančne poravnave in meje na irskem otoku. Evropska komisija pa je dala Mayjevi čas do nedelje, da v Bruselj pride s sprejemljivim dogovorom glede prednostnih vprašanj britanskega izstopa iz EU, če želi, da voditelji sredi meseca ocenijo, da je dosežen zadosten napredek za prehod v pogajanja o prihodnjih odnosih.

Jean-Claude Juncker Prelomno Svet Juncker z revolucionarnim predlogom za Evropsko unijo

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.