Svet
1476 ogledov

V Veliki Britaniji preprečili atentat na premierko

Theresa May podpisuje pismo o Brexitu EPA
Napadalci so pripravili obsežen načrt, kako bi izpolnili svoj cilj.

Britanske obveščevalne službe so letos preprečile devet terorističnih napadov, tudi atentat na premierko Thereso May, je ponoči poročala britanska televizija Sky News.

Napadalci so po navedbah televizije nameravali najprej z razstrelivom napasti rezidenco premierke na Downing Streetu, zatem pa izvesti še atentat na Mayevo. Britanski mediji poročajo, da so v zvezi s tem že prijeli dva moška, ki naj bi ju danes privedli pred preiskovalnega sodnika. Britanske oblasti še niso komentirale poročanja medijev.

Nekaj ur pred poročanjem medijev o načrtovanem atentatu na Mayevo je vodja britanske obveščevalne službe MI5 Andrew Parker sporočil, da so v minulih 12 mesecih v državi preprečili skupno devet terorističnih napadov. Podrobnosti ni navedel.

V govoru pred nekaj tedni je Parker poudaril, da je grožnja islamskih teroristov v veliki Britaniji večja kot kadarkoli doslej.

Velika Britanija je bila sicer letos že petkrat tarča terorističnih napadov. V napadih v Manchestru in Londonu je umrlo skupno 36 ljudi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice