Svet
498 ogledov

Napadalci razkrili, kaj so načrtovali

Eksplozija v hiši teroristične celice v španskem Alcanarju EPA
Osumljenci za napad v Barceloni so na sodišču razkrili, kakšne načrte so v resnici imeli.

V Madridu so pred sodnika stopili štirje osumljenci za nedavni teroristični napad, v katerem je umrlo 15 ljudi, več kot 100 pa jih je bilo ranjenih. Eden od osumljencev je priznal, da so pripravljali obsežnejše napade. 

Enaindvajsetletni Mohamed Houli je pred sodnikom priznal, da so nameravali izvesti obsežne bombne napade. Njihov načrt se je porušil, ko je prišlo do eksplozije v hiši, kjer so se pripravljali. Houli je v omenjeni eksploziji utrpel lažje poškodbe. Za cilje napadov so si izbrali znamenitosti, kot je katedrala Sagrada Familia.

Kombi zapeljal med pešce v Barceloni Junakinja Svet Policistka ubila štiri džihadiste s samomorilskimi jopiči iz pločevink kokakole

Med osumljenci je 28-letni Driss Oukabir, brat 17-letnika, ki so ga ubili med napadom v Cambrilsu. Oukabir je zanikal vpletenost in vztraja, da je nedolžen. Trdi, da mu je brat ukradel dokumente. 

Sodnik je po zaslišanju za dva osumljenca odredil pripor. Enega osumljenca je izpustil zaradi šibkih dokazov, o usodi tretjega pa bo odločil v treh dneh.

Teroristično celico je sestavljalo 12 članov, ki naj bi jih radikaliziral maroški imam. Šest članov celice je ubila policija, dva pa sta umrla v prej omenjeni eksploziji v Alcanarju. 

La Rambla Napad v Barceloni Svet Kamera ujela, s kakšno hitrostjo je brzel kombi

dezurni@zurnal24.si


 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice