Svet
82 ogledov

Donald Trump izkorišča terorizem?

Donald Trump EPA
Ameriški predsednik Donald Trump je po sinočnjem terorističnem napadu v Londonu tvitnil, da morajo ameriška sodišča, ki so preprečila njegove odločitve glede vstopa tujcev v ZDA, spremeniti svoje odločitve. Njegov tvit je že naletel na ogorčenje.

Kritiki ameriškega predsednika Donalda Trumpa po objavi njegovega tvita opozarjajo, da skuša terorizem obrniti v svoj prid, poročajo ameriški mediji.

Medtem ko je ameriški predsednik hvalil svojo odredbo o prepovedi vstopa v ZDA državljanom nekaterih držav, ki so jo sodišča preprečila, je Trump med drugim obljubil pomoč Veliki Britaniji. "Moramo biti pametni, budni in močni. Sodišča nam morajo vrniti naše pravice. Potrebujemo prepoved potovanj kot dodatno mero varnosti." Nekaj minut kasneje je objavil, da bodo ZDA storile vse, kar je v njihovi moči, da bi pomagale Londonu in Britancem.

Predstavnica ameriškega združenja za državljanske svoboščine Cecillia Wang je že javno obsodila Trumpa, ker izkorišča v svoj prid trenutno situacijo in žrtve terorizma. "Moramo biti ogorčeni, ko predsednik izkorišča grozljiv in nasilen zločin, da bi promoviral svoje diskriminatorne in nezakonite odločitve," je tvitnila. Sledili so še številni tviti, ki izpostavljajo, da Trump s svojimi objavami le še vzpodbuja strah in sovraštvo.

Theresa May: Dovolj je!

Čas je, da pri soočanju s terorizmom rečemo "dovolj je dovolj," je po sobotnem terorističnem napadu v Londonu, ki je zahteval najmanj sedem smrtnih žrtev, danes dejala britanska premierka Theresa May.

"Združiti se moramo in poenoteni bomo porazili naše nasprotnike," je po poročanju STA izpostavila premierka. Dodala je, da je "mnogo preveč tolerance" do ekstremizma. Po njenih besedah so v Veliki Britaniji potrebni "težki" in morda "neprijetni" pogovori o soočanju s širjenjem ekstremizma.

Zadnji trije napadi - marca pred parlamentom v Londonu, maja v Manchestru in v soboto na Londonskem mostu - po njenih navedbah niso povezani, vendar pa bi se lahko napadalci zgledovali po drugih. "Doživljamo nov trend v grožnji, s katero se soočamo, saj terorizem napaja terorizem," je povedala, kot navaja BBC.

Notranja ministrica Amber Rudd je medtem povedala, da se pristojna služba ni odločila za zvišanje stopnje teroristične grožnje na najvišjo. Tako ostaja na resni, kar pomeni, da je napad zelo verjeten, še poroča STA.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • valerijakregar 20:11 04.junij 2017.

    del citata:Zadnji trije napadi - marca pred parlamentom v Londonu, maja v Manchestru in v soboto na Londonskem mostu - po njenih navedbah niso povezani,-----------------kako niso povezani ???????skupni imenovalec teh masakrov je - muslimani v alahovem ...prikaži več imenu.sprenevedanje, da te kap !posledice - sprenevedanju primerne.vse družine vpletenih teroristov do 5. kolena brez milosti poslati nazaj v votline iz katerih so prišli !!!!!!!!