Šport > Nogomet
184 ogledov

Navijač s pestmi nad trojico teroristov

Roy Larner twitter
V Londonu imajo novega junaka. Navijač Millwalla se je z golimi rokami spopadel s teroristi.

Navijači Millwalla v angleškem nogometu veljajo za ene najbolj problematičnih, v preteklosti so se že 'izkazali' s pretepi, žaljivim navijanjem in podobnimi rečmi. A nihče jim ne more očitati srčnosti. To je zdaj dokazal še eden izmed njih, 47-letni Roy Larner je planil nad trojico teroristov in z golimi rokami omogočil ostalim ljudem, ki so se nahajali v baru Black and Blue, da so pobegnili.

Po besedah očividcev je Roy nad kričeče teroriste, ki so uprizorili sobotni napad v Londonu, planil z besedami: "Odjeb.., jaz sem Millwall!" Pri svojem pogumnem posredovanju je ostal brez prstov na roki, poškodovane ima tudi prsi, a ni bil v življenjski nevarnosti. Prijatelji, ki so ga obiskali v bolnišnici, so mu kot prvo darilo sicer podarili knjigo z naslovom Naučite se teči.

"Napravil sem le tisto, kar sem moral. Ta večer smo se družili, popil sem štiri, pet piv. Ni bilo preveč, bil sem pripravljen," je dejal novi londonski junak. Njegovi prijatelji so že krenili v akcijo, od države zahtevajo, da Royju dodeli Georgeov križ - najvišje odlikovanje, ki ga lahko za hrabrost prejme civilist.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.