Menjalnice na Hrvaškem neprijetno presenetile turiste

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Nemcu so denar zamenjali po znatno nižjem tečaju.
Oglej si celoten članek

Turist iz Nemčije je v soboto v menjalnici na hrvaškem Krku za 100 evrov dobil le 610 kun, čeprav je tečaj za ta dan, po tečajnici HNB-ja, veljal 7,52 evrov, poroča Večernji list. 

Potrdilo o opravljeni menjavi je pokazal novinarju Fenixa, na njem je jasen tečaj, po katerem je bila opravljena menjava v menjalnici PJ na ulici Josipa J. Strossmayera na Krku. 

Foto: Fenix Menjava

Do podobnega dogodka je prišlo na Reki, poroča portal Fenix, za katerega je eden izmed domačinov povedal, da je opazil, da so v eni izmed menjalnic nemškemu dečku zamenjali 200 evrov po tečaju 6,1 kune. Omenjeni domačin je povedal, da tga ni mogel spregledati in da je opozoril delavca v menjalnici. A to ni spremenilo ničesar. Posredovali so tudi dečkovi starši, a tudi to ni pomagalo. 

Omenjeni portal opozarja, da bi takšne situacije utegnile pustiti negativno sliko hrvaškemu turizmu. Nemci lahko o tem povedo svojim prijateljem, znancem, medijem, kar lahko vpliva na njihovo odločitev, ali med počitnicami odpotovati, ali ostati doma, kar jim v času koronakrize svetuje tudi vlada. 

Covid-19 Pozor, od danes na Hrvaškem v veljavi novi ukrepi

dezurni@zurnal24.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 44

  • 11:55 15. Julij 2020.

    V gostilni z uradnim cenikom, tudi za porcijo kalamarov, različno plačaš.. Kot se mi zdi, greš tja, kjer je za …

  • 10:46 14. Julij 2020.

    hrčki so golazen in bodo tudi ostali...želim jim čimprejšno uveljavitev eura..pol bo smeha

  • 09:26 14. Julij 2020.

    Izjemno previden je potrebno biti tudi na bankomatih. Tam te na vsak način hočejo zavest, da sprejmeš njihovo konverzijo, ki …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.