Svet
65477 ogledov

Menjalnice na Hrvaškem neprijetno presenetile turiste

Hrvaška plaža Profimedia
Nemcu so denar zamenjali po znatno nižjem tečaju.

Turist iz Nemčije je v soboto v menjalnici na hrvaškem Krku za 100 evrov dobil le 610 kun, čeprav je tečaj za ta dan, po tečajnici HNB-ja, veljal 7,52 evrov, poroča Večernji list. 

Potrdilo o opravljeni menjavi je pokazal novinarju Fenixa, na njem je jasen tečaj, po katerem je bila opravljena menjava v menjalnici PJ na ulici Josipa J. Strossmayera na Krku. 

Menjava | Avtor: Fenix Fenix

Do podobnega dogodka je prišlo na Reki, poroča portal Fenix, za katerega je eden izmed domačinov povedal, da je opazil, da so v eni izmed menjalnic nemškemu dečku zamenjali 200 evrov po tečaju 6,1 kune. Omenjeni domačin je povedal, da tga ni mogel spregledati in da je opozoril delavca v menjalnici. A to ni spremenilo ničesar. Posredovali so tudi dečkovi starši, a tudi to ni pomagalo. 

Omenjeni portal opozarja, da bi takšne situacije utegnile pustiti negativno sliko hrvaškemu turizmu. Nemci lahko o tem povedo svojim prijateljem, znancem, medijem, kar lahko vpliva na njihovo odločitev, ali med počitnicami odpotovati, ali ostati doma, kar jim v času koronakrize svetuje tudi vlada. 

Hrvaška plaža Covid-19 Svet Pozor, od danes na Hrvaškem v veljavi novi ukrepi

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 44
  • kapibara1 11:55 15.julij 2020.

    V gostilni z uradnim cenikom, tudi za porcijo kalamarov, različno plačaš.. Kot se mi zdi, greš tja, kjer je za te ugodno..

  • gregor51 10:46 14.julij 2020.

    hrčki so golazen in bodo tudi ostali...želim jim čimprejšno uveljavitev eura..pol bo smeha

  • Fredi34 09:26 14.julij 2020.

    Izjemno previden je potrebno biti tudi na bankomatih. Tam te na vsak način hočejo zavest, da sprejmeš njihovo konverzijo, ki je jasno slabša kot na naših bankah. Bankomat Zagrebačke, to stori celo dva krat v celem postopku, če pa predolgo ...prikaži večo razmišljaš, po nekaj sekundah sam potrdi tebi v škodo. Ampak kaj smo navajeni od Hrvatov? Se nena zastonj rima prebivalec Hrvaške z besedo tat.