Svet
75434 ogledov

Pozor, od danes na Hrvaškem v veljavi novi ukrepi

Hrvaška plaža Profimedia
V petek in soboto trimestne številke novih okužb, včeraj so zabeležili 50 primerov.

Hrvaška je zaradi povečanega števila obolelih za covid-19 poostrila varnostne ukrepe. V petek in soboto so na Hrvaškem namreč zabeležili trimestno številko novih okužb - v petek 116, v soboto 140, včeraj pa je bilo odkritih 50 novih primerov.

V trgovinah obvezne maske

Od danes naprej je obvezno nošenje mask v trgovinah, maske morajo uporabljati tudi zaposleni v lokalih in restavracijah. Maske so obvezne tudi v javnem prevozu in drugih zaprtih prostorih, kot so bolnišnice in zdravstveni domovi. Maske so obvezne povsod tam, kjer se v zaprtih prostorih giblje večje število ljudi.

Po novem je dovoljeno zbiranje do 100 oseb, v primeru večjega števila pa veljajo posebna pravila, upoštevanje katerih bo nadzorovala civilna zaščita in policija.

Strožji ukrepi na meji

Hrvaška je poostrila tudi ukrepe na mejah, kar pomeni, da je za vstop v Hrvaško iz dežel nečlanic Evropske unije potreben negativni test na koronavirus, ki ne sme biti starejši od dveh dni oz. obvezna 14-dnevna karantena. Hrvaški mediji poročajo, da so na hrvaško mejo prišli neinformirani srbski državljani, ki so se morali vrniti domov, kljub temu, da so imeli rezervirano nastanitev na Hrvaškem. 

Večjega zapiranja za zdaj ne bo

Hrvaški zdravstveni minister Vili Beroš je pozval hrvaške državljane, naj dosledno spoštujejo varnostne ukrepe, kot je nošenje mask, upoštevanje fizične distance ter umivanje in razkuževanje rok, da ne bodo potrebni strožji ukrepi. Poudaril je, da Hrvaška za zdaj ne namerava zapreti celotnega javnega življenja, kot je bilo to ob epidemiji spomladi, saj so izkušnje pokazale, da je z ukrepi mogoče vzdrževati dobro epidemiološko sliko. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Detel5ica 19:35 14.julij 2020.

    Vsem Slovencem, ki rinejo tja dol in če se tam okužijo, je treba zaračunati VSE stroške zdravljenja.

  • Avatar Milteolla
    Milteolla 00:50 14.julij 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu -- www.XXdate.pw

  • sam1 09:23 13.julij 2020.

    Res je, s pravilnim ravnanjem se da virus obvladovati,kar se je izkazalo že ob prvem valu in odprtje mej za množičen turizem je očitno pravi način,da se ta virus dokončno zatre,potrebno je le še odpreti čimveč nočnih klubov ob jadranski ...prikaži veči obali in uspeh bo zagotovljen....