Mnenje generala: Tako brutalen bo naslednji Putinov korak

Foto: Epa
Foto: Epa
Mnenje nekdanjega ameriškega obrambnega generala v Rusiji.
Oglej si celoten članek

Ruski predsednik Vladimir Putin bo zaključil vojno v Ukrajini, pred tem pa bo povlekel evč uničujočih potez, za ameriške medije opozarja ameriški general v pokoju Kevin Ryan, ki je leta služboval kot obrambni ataše ZDA v Rusiji.

Prepričan je, da obstaja samo en scenarij za vojaški spopad Rusije in Ukrajine, ki se bo realiziral v prihodnjih nekaj tednih. "Verjamem, da obstaja le en scenarij, saj Putinu ni uspelo, da bi izpolnil prvotne vojaške načrte," je prepričan Ryan, njegov komentar povzema tudi Independent. 

Nadaljuje, da bo Putin primoran prej ali slej ustaviti vojno; ruska ekonomija trpi hude udarce zaradi zahodnih sankcij, po drugi strani so ruske enote v Ukrajini utrpele velike izgube. "Vladimir Putin ne želi ustaviti svoje vojaške operacije, vendar nima druge izbire. V resnici je dosežen vrh zmogljivosti tistega, kar ruska vojska lahko zanj naredi v Ukrajini." 

Ameriški general je izpostavil še eno dejstvo. "Ruska vojska izven Ukrajine več ne obstaja. Vsi vojaki so že na tem vojaškem žarišču. Nemogoče je, da bi Rusija zavzela Ukrajino, saj več nima dovolj moči. Moskva je precenila sposobnosti svoje lastne vojske." 

Ryan zaključuje, da bo na podlagi vsega Putin "povečal nivo nasilja in uničenja". "Verjamem, da bomo zelo hitro videli še več nasilja in uničenja, vse dokler Putin ne bo primoram ustaviti operacije." 

Največja nearnost, še meni general, je pri tem, da bo Putin morda formalno zaustavil vojaško operacijo, kar pa se ne bo odražalo tudi na terenu. "Uraden konec vojaške operacije ne pomeni tudi konca spopadov. Dokler Putin ne bo dobil zanj zadovoljujočih predlogov s strani Ukrajine pa tudi zahoda po pregledu sankcij, mislim, da bo ostal na 'nikogaršnji zemlji', ki podrazumeva zaustavljeno operacijo, ki pa se lahko v vsakem trenutku spet nadaljuje. In to je velika nevarnost," še poudarja nekdanji ameriški obrambni ataše v Rusiji.  

Svet Še en udarec za Ruse. Informacijo skrivali? Svet Putin presenetil z novim zakonom

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 44

  • 19:23 31. Marec 2022.

    A to je za vas realen komentar ? Tale vaš general očitno ne pozna zgodovine in trobezlja same bedarije , …

  • 01:23 28. Marec 2022.

    Kaj smo zdaj od tega ameriškega generala izvedeli, razen da je Putin neveren?

  • 17:44 27. Marec 2022.

    Z nobeno vojno se ne bom nikoli strinjal pa tudi s to ne. Treba pa je razčistiti nekaj in to …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.