Svet
55219 ogledov

Še en udarec za Ruse. Informacijo skrivali?

Ukrajina vojna Profimedia
Vest je razširil svetovalec ukrajinskega zunanjega ministrstva.

Ruski obrambni minister Sergej Šojgu je utrpel srčni infarkt, trdi svtovalec ukrajinskega zunanjega ministrstva Anton Geraščenko. 

"Šojgu je utrpel srčni infarkt, zato se od sredine marca ne pojavlja v javnosti. Napad je posledica popolnega neuspeha ruske invazije na Ukrajino. zdaj je na rehabilitaciji v glavni vojaški bolnišnici," je Geraščenko objavil na facebooku. 

Ruska televizija je sicer sinoči za hip prikazala Šojguja med sestankom predsednika Vladimirja Putina z vladnimi ministri. Pred tem ni bil opažen v javnosti od 11. marca, zaradi tega so se razširila ugibanja, ali je bolan ali celo prijet zaradi morebitnih nestrinjanj s Putinom. 

Zelenski: Novi močni udarci ruskim silam

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je medtem v svojem nočnem nagovoru zatrdil, da je ukrajinska vojska zadala močne udarce ruskim silam. "V zadnjem tednu so naše junaške oborožene sile zadale močne udarce sovražniku. Velike izgube," je dejal in navedel, da je bilo doslej v spopadih ubitih že več kot 16.000 ruskih vojakov. Rusija je sicer nazadnje poročala o 1351 smrtnih žrtvah na svoji strani.

"Hvaležen sem našim braniteljem, ki so okupatorjem pokazali, da morje zanje ne bo mirno, tudi ko ne bo nevihte," je dejal v nagovoru, objavljenem na uradni spletni strani ukrajinskega predsednika. Z zadrževanjem ruske strani po prepričanju Zelenskega vodstvo Rusije vodijo k "preprosti in logični ideji", da so potrebni pogovori.

Tudi Zelenski je omenil ruskega obrambnega ministra Sergeja Šojuguja, ki da je "nekam izginil".

Zelenski je v svojem nagovoru izpostavil še trpljenje v Mariupolju, kjer več deset tisoč ljudi ostaja ujetih brez hrane, vode in ogrevanja. "Razmere v mestu ostajajo tragične. Ruska vojska v mesto ne dovoli humanitarni pomoči," je dejal.

Vladimir Putin Svet Svet Putin presenetil z novim zakonom Rusko obrambno ministrstvo vojna Svet So Rusi obupali? To je po novem njihov glavni cilj

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 14
  • kapibara1 16:19 27.marec 2022.

    ... Napad je posledica popolnega neuspeha ruske invazije na Ukrajino. zdaj je na rehabilita.. - Le kaj je bil vzrok vseh dosedanjih napadov, pa o vojni ni bilo niti mišljenja !!??

  • Avatar bobnar53
    bobnar53 19:35 26.marec 2022.

    Zdej je pa že tolk slabih novic za Ruse, da bi moral ukrajinci že slavit zmago?? Klošarji z SDS zastavami in nazzi vlado, tko, kot pr nas!

  • Ender3 17:41 26.marec 2022.

    Kdo bi vedel, kaos lažnih? novic ! https://youtu.be/o8cmA-ftLbI