Svet
100904 ogledov

Mnenje generala: Tako brutalen bo naslednji Putinov korak

Vladimir Putin Epa
Mnenje nekdanjega ameriškega obrambnega generala v Rusiji.

Ruski predsednik Vladimir Putin bo zaključil vojno v Ukrajini, pred tem pa bo povlekel evč uničujočih potez, za ameriške medije opozarja ameriški general v pokoju Kevin Ryan, ki je leta služboval kot obrambni ataše ZDA v Rusiji.

Prepričan je, da obstaja samo en scenarij za vojaški spopad Rusije in Ukrajine, ki se bo realiziral v prihodnjih nekaj tednih. "Verjamem, da obstaja le en scenarij, saj Putinu ni uspelo, da bi izpolnil prvotne vojaške načrte," je prepričan Ryan, njegov komentar povzema tudi Independent. 

Nadaljuje, da bo Putin primoran prej ali slej ustaviti vojno; ruska ekonomija trpi hude udarce zaradi zahodnih sankcij, po drugi strani so ruske enote v Ukrajini utrpele velike izgube. "Vladimir Putin ne želi ustaviti svoje vojaške operacije, vendar nima druge izbire. V resnici je dosežen vrh zmogljivosti tistega, kar ruska vojska lahko zanj naredi v Ukrajini." 

Ameriški general je izpostavil še eno dejstvo. "Ruska vojska izven Ukrajine več ne obstaja. Vsi vojaki so že na tem vojaškem žarišču. Nemogoče je, da bi Rusija zavzela Ukrajino, saj več nima dovolj moči. Moskva je precenila sposobnosti svoje lastne vojske." 

Ryan zaključuje, da bo na podlagi vsega Putin "povečal nivo nasilja in uničenja". "Verjamem, da bomo zelo hitro videli še več nasilja in uničenja, vse dokler Putin ne bo primoram ustaviti operacije." 

Največja nearnost, še meni general, je pri tem, da bo Putin morda formalno zaustavil vojaško operacijo, kar pa se ne bo odražalo tudi na terenu. "Uraden konec vojaške operacije ne pomeni tudi konca spopadov. Dokler Putin ne bo dobil zanj zadovoljujočih predlogov s strani Ukrajine pa tudi zahoda po pregledu sankcij, mislim, da bo ostal na 'nikogaršnji zemlji', ki podrazumeva zaustavljeno operacijo, ki pa se lahko v vsakem trenutku spet nadaljuje. In to je velika nevarnost," še poudarja nekdanji ameriški obrambni ataše v Rusiji.  

Ukrajina vojna Svet Svet Še en udarec za Ruse. Informacijo skrivali? Vladimir Putin Svet Svet Putin presenetil z novim zakonom

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 44
 • milan41 19:23 31.marec 2022.

  A to je za vas realen komentar ? Tale vaš general očitno ne pozna zgodovine in trobezlja same bedarije , ki skupaj nimajo veze z vezo ! Če je povod vojne OGROŽENA STRATEŠKA VARNOST Rusije , bo Rusom zmanjkalo vojakov ...prikaži več , škoda ker ni rekel tudi tankov ???? Tale general je nor , vi pa ne dosti manj , ko prenašate takšne idiotizme !

 • Avatar Mehičanka76
  Mehičanka76 01:23 28.marec 2022.

  Kaj smo zdaj od tega ameriškega generala izvedeli, razen da je Putin neveren?

 • Avatar mahatma2
  mahatma2 17:44 27.marec 2022.

  Z nobeno vojno se ne bom nikoli strinjal pa tudi s to ne. Treba pa je razčistiti nekaj in to je tole. vemo da je Putin začel vojno in vemo da so vzrok za to vojno Američani in njihovo bolezensko ...prikaži več hlepenju po nadvladi celega sveta, Vemo tudi da so Rusiji delali škodo kjerkoli so le mogli , pa naj se gre za onemogočanje prodaje Ruske nafte in plina ali pa karkoli drugega in medijska gonja proti Rusiji je ta hip na najvišjem nivoju.