Moskva: Delna prepoved prodaje vodke

Foto: Žurnal24 (Foto: Barbara Milavec)
Moskovske oblasti so prepovedale prodajo vodke in drugih žganih pijač ponoči in v zgodnjih jutranjih urah. S tem želijo zmanjšati pojav alkoholiziranosti, ki je med Rusi zelo pereč.
Oglej si celoten članek

S prvim septembrom tako v moskovskih trgovinah ne bo mogoče več kupiti žganih pijač med deseto uro zvečer in deseto uro zjutraj. Moskovčani pa bodo kljub temu lahko v omenjenem času še vedno kupili vino, za katerega prepoved ne bo veljala.

Ruske oblasti si tako želijo zmanjšati vse bolj pereč pojav vinjenosti v tamkajšnji družbi, saj zaradi zlorabe alkohola vsako leto umre pol milijona Rusov. Čezmerno uživanje alkohola pa negativno vpliva tudi na dolžino življenja moških, saj je ta celo manjša kot v Bangladešu in Hondurasu.

"Ljudje na svoje zdravje ne znajo paziti. Tega se moramo zavedati," je dejal ruski predsednik Dmitrij Medvedjev v televizijskem intervjuju leta 2009, ko je oznanil delno prepoved prodaje alkohola.

Oblasti so v boju proti alkoholiziranosti že uvedle ničelno toleranco za vožnjo pod vplivom alkohola in določile najnižjo dovoljeno ceno vodke.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.