Mostarski škof: prikazovanj Marije v Medžugorju ni bilo

Foto: Profimedia Cerkev v Međugorju
Mostarski škof Ratko Perić je papeževemu odposlancu dejal, da so prikazovanja v Medžugorju neverodostojna.
Oglej si celoten članek

Sporočilo o srečanju z upokojenim poljskim nadškofom Henrykom Hoserjem je škofija objavila na svoji spletni strani. Hoserja je papež Frančišek imenoval za svojega apostolskega vizitatorja za Medžugorje, službo je uradno nastopil v nedeljo.

Mostarski škof "na podlagi mnogih preverjanj ocenjuje, da ni verodostojno nobeno prikazovanje, nobeno sporočilo, nobena skrivnost in noben pergament," je mostarska škofija zapisala v sporočilu. Neverodostojna so po oceni škofije tudi prva prikazovanja leta 1981.

Hoser je že pred srečanjem dejal, da je imenovan za pastoralno delovanje v Medžugorju in da je njegova naloga krepitev edinosti cerkve, poročilo je nato dobila Kongregacija za nauk vere, nato pa papežu Frančišku, ki mora sprejeti končno odločitev. V pogovorih z mediji je sicer namignil, da bi lahko Vatikan priznal prikazovanja prvih sedem dni leta 1981, ko naj bi se Marija prikazala šestim otrokom.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 22:25 24. Julij 2018.

    Ko sem se z avtom vozil po tistih slabih cestah, se je meni ene 3× prikazala, preden sem prispel do …

  • 14:34 24. Julij 2018.

    Važno je je da je toliko in toliko ljudi romalo v Medžugorje, in s tem je bil cilj dosežen. Za …

  • 14:09 24. Julij 2018.

    le kdaj bo bebavi folk spregledal laži teh pohlepnih zajedalcev človeštva...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.