Svet
8003 ogledov

Mostarski škof: prikazovanj Marije v Medžugorju ni bilo

Cerkev v Međugorju
Mostarski škof Ratko Perić je papeževemu odposlancu dejal, da so prikazovanja v Medžugorju neverodostojna.

Sporočilo o srečanju z upokojenim poljskim nadškofom Henrykom Hoserjem je škofija objavila na svoji spletni strani. Hoserja je papež Frančišek imenoval za svojega apostolskega vizitatorja za Medžugorje, službo je uradno nastopil v nedeljo.

Mostarski škof "na podlagi mnogih preverjanj ocenjuje, da ni verodostojno nobeno prikazovanje, nobeno sporočilo, nobena skrivnost in noben pergament," je mostarska škofija zapisala v sporočilu. Neverodostojna so po oceni škofije tudi prva prikazovanja leta 1981.

Hoser je že pred srečanjem dejal, da je imenovan za pastoralno delovanje v Medžugorju in da je njegova naloga krepitev edinosti cerkve, poročilo je nato dobila Kongregacija za nauk vere, nato pa papežu Frančišku, ki mora sprejeti končno odločitev. V pogovorih z mediji je sicer namignil, da bi lahko Vatikan priznal prikazovanja prvih sedem dni leta 1981, ko naj bi se Marija prikazala šestim otrokom.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 8
  • bzovc 22:25 24.julij 2018.

    Ko sem se z avtom vozil po tistih slabih cestah, se je meni ene 3× prikazala, preden sem prispel do cilja.

  • Avatar olor
    olor 14:34 24.julij 2018.

    Važno je je da je toliko in toliko ljudi romalo v Medžugorje, in s tem je bil cilj dosežen. Za narod pa itak vemo, da smo naivni, eni bolj drugi manj.

  • miki1234 14:09 24.julij 2018.

    le kdaj bo bebavi folk spregledal laži teh pohlepnih zajedalcev človeštva...