Mrzlične priprave na novi val. Masovno cepljenje in kupovanje zdravil.

Foto: epa
Foto: epa
Celotna država na veliki preizkušnji.
Oglej si celoten članek

Kitajska je včeraj napovedala nove ukrepe za zaščito pred koronavirusom. Milijoni ljudi se prvič po nekaj letih pripravljajo na novoletne praznike, potem ko je vlada po številnih protestih pred časom ublažila stroge ukepe kot so prepovedi potovanj in zapiranje mest. 

Zaradi dramatične spremembe v pristopu boja proti virusu pred prazniki obstajajo resne skrbi, da je država nepripravljena za nov val koronavirusa. 

Država je včeraj obvestila o novih 2157 simptomatskih primerih covida-19. Obstaja velika bojazen, da se bo virus spet začel masovno širiti, ko bodo ljudje pred prazniki potovali znotraj države; izven mest so bili koronavirusu izpostavljeni bistveno manj kot v mestih. 

Kitajske zdravstvene oblasti so se zato odločile pospešiti cepljenje na ruralnih območjih, na voljo naj bi bilo večje število testov, zdravil in respiratorjev. 

Ena od najbolj naseljenih pokrajin, Henan, je odpovedala vse proste dneve zdravstvenemu osebju vse do konca marca, proizvajalce zdravil pa so pozvali, da zagotovijo ustrezne količine zalog. 

Samo v Pekingu je povpraševanje po zdravilih v zadnjih dneh narasla za 300 odstotkov. Povečano povpraševanje občutijo tudi v Hong Kongu, Macau in celo v Avstraliji. Ljudje kupujejo zdravila in jih pošiljajo na Kitajsko. 

Prazniki v državi bodo gotovo velika preizkušnja, kako so na Kitajskem pripravljeni sobivati z virusom. 

Covid-19 Šok zaradi velikanskega novega vala okužb Kamelja gripa Desetkrat bolj smrtonosen od covida-19. Opozorila navijačem SP.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 19:51 21. December 2022.

    Pred priprave so že v teku!!! Vemo da je v ozadju takih ukrepov nekaj več groznega in temačnega!!

  • 02:11 18. December 2022.

    Šok so ukrepi in najava korone in tolikem podaljšku.

  • 08:22 17. December 2022.

    Res je samo to ,da jih maltretirajo

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.