Svet
8976 ogledov

Mrzlične priprave na novi val. Masovno cepljenje in kupovanje zdravil.

Covid-19 v Pekingu. epa
Celotna država na veliki preizkušnji.

Kitajska je včeraj napovedala nove ukrepe za zaščito pred koronavirusom. Milijoni ljudi se prvič po nekaj letih pripravljajo na novoletne praznike, potem ko je vlada po številnih protestih pred časom ublažila stroge ukepe kot so prepovedi potovanj in zapiranje mest. 

Zaradi dramatične spremembe v pristopu boja proti virusu pred prazniki obstajajo resne skrbi, da je država nepripravljena za nov val koronavirusa. 

Država je včeraj obvestila o novih 2157 simptomatskih primerih covida-19. Obstaja velika bojazen, da se bo virus spet začel masovno širiti, ko bodo ljudje pred prazniki potovali znotraj države; izven mest so bili koronavirusu izpostavljeni bistveno manj kot v mestih. 

Kitajske zdravstvene oblasti so se zato odločile pospešiti cepljenje na ruralnih območjih, na voljo naj bi bilo večje število testov, zdravil in respiratorjev. 

Ena od najbolj naseljenih pokrajin, Henan, je odpovedala vse proste dneve zdravstvenemu osebju vse do konca marca, proizvajalce zdravil pa so pozvali, da zagotovijo ustrezne količine zalog. 

Samo v Pekingu je povpraševanje po zdravilih v zadnjih dneh narasla za 300 odstotkov. Povečano povpraševanje občutijo tudi v Hong Kongu, Macau in celo v Avstraliji. Ljudje kupujejo zdravila in jih pošiljajo na Kitajsko. 

Prazniki v državi bodo gotovo velika preizkušnja, kako so na Kitajskem pripravljeni sobivati z virusom. 

Covid-19 v Pekingu. Covid-19 Zdravje Šok zaradi velikanskega novega vala okužb laboratorij analiza bakterij Kamelja gripa Zdravje Desetkrat bolj smrtonosen od covida-19. Opozorila navijačem SP.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 7