Slabe novice s Hrvaške: Število okužb preseglo včerajšnji rekord

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Napovedi pristojnih, da bodo današnje številke še višje od včeraj objavljenih, so se uresničile.
Oglej si celoten članek

Na Hrvaškem so danes zabeležili nov rekord okužb z virusom Sars-CoV-2 - v zadnjih 24 urah so odkrili 140 novih primerov, medtem ko znaša število aktivno obolelih 1088. Med njimi jih je 124 na zdravljenju v bolnišnici, trije pacienti so na respiratorju. V zadnjih 24-urah je zaradi bolezni covid-19 na Hrvaškem umrla ena oseba. 

Od 25. feburarja 2020, ko so na Hrvaškem odkrili prvo okužbo z novim virusom, se je skupaj okužilo 3672 oseb, 118 jih je umrlo, 2466 pa jih je ozdravelo. V samoizolaciji je trenutno 4756 oseb.

Na območju osječko-baranjske županije so potrdili 50 novih primerov, od tega jih je 42 v Đakovu, ki je eno od žarišč na Hrvaškem. Skupno število obolelih se je tam dvignilo na 329. Dva pacienta, ki se zdravita v bolnišnici, potrebujeta respirator. 

V Zagrebu je potrjenih 35 novih primerov. V 27 primerov gre za bližnje stike oseb, ki so jim že pred tem potrdili okužbo z novim koronavirusom. V zagrebški županiji je potrjenih še šest primerov, poročajo pa tudi o smrti enega bolnika s covidom-19.

Covid-19 Razmere na hrvaški obali vse bolj resne

Na območju Istre so potrdili štiri nove primere okužb. Dve osebi sta bili pred tem v stiku z okuženima osebama, za eno osebo je epidemiološka preiskava še v teku. V četrtem primeru gre za oskrbovanca doma starejših v Umagu. Okužbo so odkrili med pregledom v puljski bolnišnici, kamor so ga odpeljali zaradi osnovne bolezni. Po potrjeni okužbi so v domu sprejeli vse predvidene ukrepe za takšne primere. 

Foto: Profimedia Hrvaška koronavirus

Sedem novih okužb so potrdili na področju zadrske županije. V dveh primerih gre za okužbe, povezane z nedavno poroko. V preostalih petih primerih so se oboleli okužili drugje. Trenutno imajo na območju 43 aktivnih primerov. 

O 12 novih primerih poročajo iz splitsko-dalmatinske županije, od tega jih je deset v Splitu. V osmih primerih gre za osebe, ki so bile pred tem v stiku z obolelimi, v štirih primerih pa je epidemiološka poizvedba še v teku.

Dvanajst novih primerov imajo tudi v vukovarsko-srijemski županiji, štiri nove primere imajo na območju Karlovca, sedem novih primerov je na območju brodsko-posavske županije. 

Svet Takšna so nova pravila za vstop v Hrvaško

Novo okužbo so potrdili tudi v virovitičko-podravski županiji. Zbolel je 53-letni moški, ki ima blage simptome in ne potrebuje bolnišničnega zdravljenja. 

Uradni podatki, ki zajemajo vse županije, bodo objavljeni popoldne. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 01:50 12. Julij 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu -- www.XXdate.pw

  • 17:44 11. Julij 2020.

    Včeraj sem sedel na balkonu in malo opazoval kolono avtomobilov,ki se je valila proti mejnemu prehodu nedaleč stran. Večina LJ,KR,MB,pa …

  • 12:37 11. Julij 2020.

    Uauu,SLO 7 novih-zapret Slovenijo,groza! Kroati cez 100 pa se krat 5,ker lazejp kp cigani-no problem,CRO je varna,Slovenci navalimo v CRO!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.