Svet
38459 ogledov

Slabe novice s Hrvaške: Število okužb preseglo včerajšnji rekord

Hrvaška plaža Profimedia
Napovedi pristojnih, da bodo današnje številke še višje od včeraj objavljenih, so se uresničile.

Na Hrvaškem so danes zabeležili nov rekord okužb z virusom Sars-CoV-2 - v zadnjih 24 urah so odkrili 140 novih primerov, medtem ko znaša število aktivno obolelih 1088. Med njimi jih je 124 na zdravljenju v bolnišnici, trije pacienti so na respiratorju. V zadnjih 24-urah je zaradi bolezni covid-19 na Hrvaškem umrla ena oseba. 

Od 25. feburarja 2020, ko so na Hrvaškem odkrili prvo okužbo z novim virusom, se je skupaj okužilo 3672 oseb, 118 jih je umrlo, 2466 pa jih je ozdravelo. V samoizolaciji je trenutno 4756 oseb.

Na območju osječko-baranjske županije so potrdili 50 novih primerov, od tega jih je 42 v Đakovu, ki je eno od žarišč na Hrvaškem. Skupno število obolelih se je tam dvignilo na 329. Dva pacienta, ki se zdravita v bolnišnici, potrebujeta respirator. 

V Zagrebu je potrjenih 35 novih primerov. V 27 primerov gre za bližnje stike oseb, ki so jim že pred tem potrdili okužbo z novim koronavirusom. V zagrebški županiji je potrjenih še šest primerov, poročajo pa tudi o smrti enega bolnika s covidom-19.

Hrvaška plaža Covid-19 Svet Razmere na hrvaški obali vse bolj resne

Na območju Istre so potrdili štiri nove primere okužb. Dve osebi sta bili pred tem v stiku z okuženima osebama, za eno osebo je epidemiološka preiskava še v teku. V četrtem primeru gre za oskrbovanca doma starejših v Umagu. Okužbo so odkrili med pregledom v puljski bolnišnici, kamor so ga odpeljali zaradi osnovne bolezni. Po potrjeni okužbi so v domu sprejeli vse predvidene ukrepe za takšne primere. 

Hrvaška koronavirus | Avtor: Profimedia Profimedia

Sedem novih okužb so potrdili na področju zadrske županije. V dveh primerih gre za okužbe, povezane z nedavno poroko. V preostalih petih primerih so se oboleli okužili drugje. Trenutno imajo na območju 43 aktivnih primerov. 

O 12 novih primerih poročajo iz splitsko-dalmatinske županije, od tega jih je deset v Splitu. V osmih primerih gre za osebe, ki so bile pred tem v stiku z obolelimi, v štirih primerih pa je epidemiološka poizvedba še v teku.

Dvanajst novih primerov imajo tudi v vukovarsko-srijemski županiji, štiri nove primere imajo na območju Karlovca, sedem novih primerov je na območju brodsko-posavske županije. 

Mejni prehod med Hrvaško in Slovenijo meja Svet Takšna so nova pravila za vstop v Hrvaško

Novo okužbo so potrdili tudi v virovitičko-podravski županiji. Zbolel je 53-letni moški, ki ima blage simptome in ne potrebuje bolnišničnega zdravljenja. 

Uradni podatki, ki zajemajo vse županije, bodo objavljeni popoldne. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • Avatar Oanstella
    Oanstella 01:50 12.julij 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu -- www.XXdate.pw

  • sam1 17:44 11.julij 2020.

    Včeraj sem sedel na balkonu in malo opazoval kolono avtomobilov,ki se je valila proti mejnemu prehodu nedaleč stran. Večina LJ,KR,MB,pa vmes malo jugošvabov. Ampak ti s slovenskimi tablicami so sigurno vsi lastniki nepremičnin na hrvaškem in po sklepu naših strokovnjakov ...prikaži večv spadajo v varno skupino......

  • mercedesb 12:37 11.julij 2020.

    Uauu,SLO 7 novih-zapret Slovenijo,groza! Kroati cez 100 pa se krat 5,ker lazejp kp cigani-no problem,CRO je varna,Slovenci navalimo v CRO!

Sorodne novice