Na stotine jih pogrešajo

Foto: Epa
Foto: Epa
Smrtne žrtve vremenskega divjanja.
Oglej si celoten članek

Orkan Dorian je na Bahanih zahteval več deset življenj. Trenutno se pomika proti Kanadi.

Bahamski premier Hubert Minnis je sinoči po lokalnem času potrdil, da je orkan zahteval najmanj 43 smrtnih žrtev. Oblasti predvidevajo, da se bo število žrtev bistveno povečalo, saj več sto ljudi, po nekaterih navedbah celo več tisoč, še vedno pogrešajo, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Foto: Epa Orkan Dorian na Bahamih

Več kot 260 prebivalcev opustošenega otoka Abaco je medtem prispelo v bahamsko prestolnico Nassau. Pred tem so morali na večurno plovbo s trajektom, ki jo je organizirala vlada. Kmalu naj bi sledil še en trajekt, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Po navedbah Združenih narodov naj bi na Bahamih pomoč potrebovalo več kot 700.000 ljudi, kar je skorajda celotno prebivalstvo otokov Veliki Baham in Abaco.

Svet Posnetki iz zraka razkrivajo katastrofalne posledice

Foto: Epa Orkan Dorian na Bahamih

Orkan, ki je medtem oslabel na prvo, najnižjo stopnjo, je v petek prizadel tudi obalne predele ameriške zvezne države Severna Karolina, od koder poročajo o poplavah, gmotni škodi ter izpadih električne energije. Danes naj bi v relativno večji oddaljenosti šel mimo obale ameriške zvezne države Nova Anglija. Drevi naj bi Dorian dosegel skrajni severovzhod Kanade.

Bahame je Dorian minulo nedeljo dosegel kot orkan pete, najvišje stopnje in je nad to karibsko državo vztrajal vse do srede ter za seboj pustil opustošenje.

Svet "Mislili so, da so varni, a zdaj kličejo na pomoč"

Foto: Epa Orkan Dorian na Bahamih

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.