Svet
1590 ogledov

Na stotine jih pogrešajo

Orkan Dorian na Bahamih Epa
Smrtne žrtve vremenskega divjanja.

Orkan Dorian je na Bahanih zahteval več deset življenj. Trenutno se pomika proti Kanadi.

Bahamski premier Hubert Minnis je sinoči po lokalnem času potrdil, da je orkan zahteval najmanj 43 smrtnih žrtev. Oblasti predvidevajo, da se bo število žrtev bistveno povečalo, saj več sto ljudi, po nekaterih navedbah celo več tisoč, še vedno pogrešajo, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Orkan Dorian na Bahamih | Avtor: Epa Epa

Več kot 260 prebivalcev opustošenega otoka Abaco je medtem prispelo v bahamsko prestolnico Nassau. Pred tem so morali na večurno plovbo s trajektom, ki jo je organizirala vlada. Kmalu naj bi sledil še en trajekt, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Po navedbah Združenih narodov naj bi na Bahamih pomoč potrebovalo več kot 700.000 ljudi, kar je skorajda celotno prebivalstvo otokov Veliki Baham in Abaco.

Bahami Svet Posnetki iz zraka razkrivajo katastrofalne posledice

Orkan Dorian na Bahamih | Avtor: Epa Epa

Orkan, ki je medtem oslabel na prvo, najnižjo stopnjo, je v petek prizadel tudi obalne predele ameriške zvezne države Severna Karolina, od koder poročajo o poplavah, gmotni škodi ter izpadih električne energije. Danes naj bi v relativno večji oddaljenosti šel mimo obale ameriške zvezne države Nova Anglija. Drevi naj bi Dorian dosegel skrajni severovzhod Kanade.

Bahame je Dorian minulo nedeljo dosegel kot orkan pete, najvišje stopnje in je nad to karibsko državo vztrajal vse do srede ter za seboj pustil opustošenje.

orkan Dorian Bahami Svet "Mislili so, da so varni, a zdaj kličejo na pomoč"

Orkan Dorian na Bahamih | Avtor: Epa Epa

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.