Svet
6312 ogledov

"Nahajamo se sredi zgodovinske tragedije"

Orkan Dorian Epa
Dorian je opustošil Bahame, pot nadaljuje proti Floridi.

Na Bahamih, kjer pustoši orkan Dorian, najmanj 61.000 ljudi potrebuje pomoč v hrani, so danes v Ženevi sporočili Združeni narodi. Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) se medtem pripravlja, da bi na otočje napotila ekipe nujne zdravniške pomoči, je sporočila tiskovna predstavnica organizacije Fadela Haib.

Orkan Dorian je na Bahamih zahteval najmanj pet žrtev, med njimi so tudi otroci. Na otočju je povzročil tudi obsežno gmotno škodo, med drugim je močno poškodoval ali uničil najmanj 13.000 domov. Premier Bahamov Hubert Minnis je orkan označil za "zgodovinsko tragedijo", ki je prizadela to otočje.

Orkan Dorian | Avtor: Epa Epa

Orkan, ki je odkrival strehe hiš in podiral drevesa ter daljnovode, obilne padavine pa so sprožile poplave, se pomika zelo počasi in nad Bahami vztraja skoraj dva dni. Dorian je sicer postopoma oslabel. V ponedeljek je tako postal orkan četrte stopnje, danes pa je po navedbah ameriškega centra za orkane oslabel v orkan tretje stopnje z vetrovi do 125 kilometrov na uro.

Uničenje Svet ''To je verjetno najbolj žalosten dan v mojem življenju!''

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 10
  • a04fcc1478065fdf1a95135fefb1e4e18500f9f6 09:59 04.september 2019.

    Glede tega orkana, po novica, predpriprave, po dva trije članki o tem, kakšne posledice je pustil... zakaj ne pokažete gorečih gozdov v amazonskem gozdu, pa še videje zraven, kako z avioni polivajo bencin oziroma nekaj zelo vnetljivega gor. Misliš da ...prikaži več polivajo vodo, potem gledaš podrobneje, vidiš da so iskre, za avionom pa po gozdu črta vedno bolj naraščujočega dima. To bi bla mnogo bolj brana senzacija, kot pa neki orkanček tam. In fora, da se ogenj sploh še polegel ni... že od 25. avgusta!!!

  • praufo 13:46 03.september 2019.

    sramota za tako velio državo ki toliko keša zapravi za vojsko in oboroževanje, medtem pa orkani in neurja naredijo neomejo škodo ... nihče me ne bo prepričal, da se nič ne da in da nič ne vejo in da raziskujejo ...prikaži več ta problem ... to je vsekakor velika laž, ker malega človeka je treba iztrebit, uničit, ker ga nihče več ne potrebuje, ne korporacije, ne oblastniki, ki jih ne vidimo in so veliki šefi nad uradno izvoljenimi, to je čisto sprenevedanje in načrtno uničenje okolja in populacije, kriminal

  • marsal 13:45 03.september 2019.

    več Amazonije bo zgorelo , več CO2 bo v atmosferi , toplejši bo ocean in močnejši orkani bodo prileteli na obalo ZDA ! Povej naprej Trampu !

Sorodne novice