Svet
19352 ogledov

Dramatično opozorilo pristojnih

Orkan Dorian Youtube
Ljudje v strahu pričakujejo najhujše.

Večji del vzhodnega dela karibskega otoka Barbados v strahu pričakuje trobsko nevihto Dorian, ki pridobiva na svoji moči in bi se lahko v naslednjih urah spremenila v orkan. Ta bi lahko v prihajajočih dneh dosegel otočje Winward in Portoriko, piše PBS.

Premierka Barbadosa Mia Mottley je v strahu pred najhujšim zaprla šole in državne ustanove širom države ter opozorila ljudi, naj ostanejo v hišah. "Ko ste mrtvi, ste mrtvi. Ostanite doma in počivajte," je dejala Mottleyeva na državni televiziji.

Nacionalni center za orkane Zdrućenih držav Amerike je izdal opozorilo, da bi otok Sv. Lucija že lahko dosegel orkan, ta naj bi prizadel tudi Barbados in Martinik.

Napovedi kažejo, da bi nevihta v sredo že kot orkan prve stopnje dosegla jugozahodni Portoriko, v četrtek pa jugovzhodni del Dominikanske republike. Ljudje na vsem omenjenem karibskem otočju se pripravljajo na najhuje.

Orkan Florence Svet "Takšen bo konec sveta" Donald Trump Neverjetno Svet Ameriški predsednik bi se orkanov lotil z jedrskim orožjem

dezurni@zurnal24.si