Svet
2823 ogledov

Prestrašeni ljudje: "Znašli smo se v peklu"

orkan Michael
"Po pravici povedano, bilo je grozljivo," dogajanje opisujejo priče.

Timothy Thomas, ki si je skupaj z ženo zavetje poiskal doma v Panama City na Floridi, pravi, da so bili v peklu.

"Hrupno je bilo. Prepričani smo bili, da bodo okna popustila," silovito divjanje narave, ki ga je s seboj prinesel orkan Michael, opisujejo prebivalci Floride. Drevesa, ki so padala na hiše, so povzročila veliko razdejanja. Kaylee O'Brien je imela srečo v nesreči, ko so na stanovanje padla štiri drevesa in za las zgrešila dva njena sostanovalca. 

Sally Crown razmere opisuje kot katastrofalne. "Vse je zalito. Ladje so na cesti, odneslo je hiše. Stavbe, ki so bile od nekdaj tu, so raztreščene," je z žalostjo v glasu opisala razmere v domačem kraju. 

Orkan Michael je ob obalo treščil kot orkan 4 kategorije, najmočnejši orkan, ki je kdaj zadel območje Panhandle. Obširna območja so ostala brez električne energije. Oblasti so več kot 375 tisoč ljudem ukazale evakuacijo. Številni opozorila niso vzeli resno. 

Po do zdaj znanih podatkih je orkan terjal dve življenji. Obe žrtvi sta umrli, ko je nanju padlo drevo. Med njima je enajstletni otrok, ki je umrl, ko je na njihovo hišo padlo drevo. 

Ujeti na ladji lahko le nemočno opazovali

Križarka Empress of the Seas je bila v ponedeljek na poti na Kubo, ko jo je zajel orkan Michael. Več ur so čakali, da je Michael prešel območje, da so lahko nadaljevali pot. O tem, kakšni valovi so bičali križarko in kaj se je dogajalo sredi morja, priča videoposnetek, ki ga je posnel eden od potnikov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.