Napolnili kamion z ležalniki, last turistov

Foto: Grad Makarska
Foto: Grad Makarska
V akciji komunalnih delavcev so napolnili poln kamion rekvizitov za na plažo, s katerimi so si turisti rezervirali najboljša mesta.
Oglej si celoten članek

Mesto Makarska je takšne rezervacije s strani turistov in domačih kopalcev prepovedal že v lanskem letu. Včeraj so napolnili kamion z ležalniki, brisačami in ostalo opremo, s katero so si nekateri hranili določena mesta na plaži.

"Ulov", s katerim so se pohvalili na uradni spletni strani. "Delavci Odseka komunalnega in prometnega redarstva Mesta Makarske in Makarskega komunalca d.o.o. so danes izvedli akcijo odstranitve brisač in druge opreme za na plažo na plaži, za katero ima koncesijo mestno komunalno podjetje. Akcija je potekala na območju od polotoka Sv. Peter do Cvitačke, pri čemer je bil napolnjen poln kamion različne opreme, s katero skušajo kopalci rezervirati svoje mesto na plaži," je zapisano v uradnem pojasnilu.

Rezervacije je Makarska prepovedala že v lanskem letu, a opozorilne table glede pravil na plaži so postavili šele pred nekaj dnevi. Postavili so jih na šestih mestih.

Goljufija Kup ogoljufanih z apartmajem na Hrvaškem

Namestnik župana Makarske Dražen Nemčić je za hrvaške medije povedal, da bodo s takšnimi akcijami nadaljevali vse dokler bo to potrebno. "Upam, da bo sčasoma takšnih primerov vse manj. Pomembno je, da smo postavili opozorilne table s pravili obnašanja na plažah, tako da vsaki kopalec vidi, kaj lahko in česa ne sme na plaži. Vzpostavitev reda na plaži ni nekaj, kar bi lahko opravili čez noč, je pa ena izmed mestnih prioritet," je dodal namestnik župana Makarske.

Poudaril je, da se ne bodo borili le zoper rezervacij na plažah, pač pa tudi zoper razne prodajalce, ki za prodajo na plaži nimajo ustreznih dovoljenj.

Rekord Hrvati si manejo roke

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 15:19 27. Julij 2017.

    Evelux, se strinjam. Plac si lahko rezerviraš na privatni plaži, ne pa na javni. Kdor prej pride, dobi pač boljši …

  • 13:41 27. Julij 2017.

    in kam gre potem tale roba? v center ponovne rabe mogoče ? ali je to zasežena roba, ki postane last …

  • 09:40 27. Julij 2017.

    Hrvati se na vse pretege mučijo za upad števila gostov!! Take akcije bodo odgnale goste potem bo pa vse drugo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.