Svet
23389 ogledov

Hrvati si manejo roke

Hrvaška plaža
Sosedje na Hrvaškem imajo ta konec tedna res polne roke dela z gnečami na cestah, zato pa se po drugi strani hvalijo s prihodi turistov, ki predstavljajo nov rekord.

Na Hrvaškem ta konec tedna nočitve presegajo milijon turističnih nočitev na dan, kar predstavlja nov vikend rekord. Od začetka leta do 22. julija je Hrvaška zabeležila skupno več kot 43 milijonov nočitev, ki jih je ustvarilo skoraj devet milijonov turistov. Glede na isto obdobje v lanskem letu sosedje beležijo 20-odstotno rast, je danes povedal hrvaški minister za turizem Gari Capelli.

Samo julija do včerajšnjega dne je na Hrvaško prispelo 3,2 milijona turistov; v petek jih je prispelo 116.492, v soboto pa 190.044. Čeprav je junij kazal, da bi Hrvatje utegnili postopoma izgubljati svoje najpomembnejše goste, Nemce, je julij sliko povsem izboljšal; julija je prispelo največ nemških turistov, sledijo Slovenci, na tretjem mestu so hrvaški gostje. Sledijo Poljaki, Avstrijci, Čehi, Slovaki, Nizozemci in Italijani.

Capelli je izpostavil, da narašča tudi število gostov iz Skandinavije, Južne Koreje, Združenih držav Amerike in Velike Britanije, k čemer so, kot ocenjuje minister, pripomogle tudi številne nove letalske linije, ki povezujejo omenjenega območja z Hrvaško.

"Nadaljevanje rasti turističnega prometa pričakujemo tudi avgusta in v ostalem delu leta. Gre za rezultat ciljanih in premišljenih marketinških aktivnosti ter številnih sestankih s številnimi svetovnimi in evropskimi letalskimi družbami in turističnimi ponudniki," je zadovoljen hrvaški minister za turizem, ki meni, da se bodo pravi rezultati naporovo pokazali šele v prihodnjem letu.

Glede na številke so najbolj priljubljene destinacije turistov julija Dubrovnik z okolico, Rovinj, Poreč, Crikvenica, Medulin, Umag, Split, Pula in Zagreb.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • Avatar Džoser
    Džoser 18:46 24.julij 2017.

    Zaradi mene imajo lahko kakršen koli rekord. Jaz pa vem,da od mene ne dobijo centa.Nimajo tako posebne in zanimive stvari,da bi se jaz odločil za prehod meje k ustašem.Prelepa je Slovenija zato pa se jim kolca po našem ozemlju.

  • Onlytime 13:48 24.julij 2017.

    No, pa jim je spet ratalo, ha ha. Vedno jim.

  • Avatar republikanec91
    republikanec91 09:40 24.julij 2017.

    Kakšno lipo pa naj le dajo na stran za gasilsko opremo, da ne bo rabil gospod Žunković spet investirati v samopromocijo :-)