Svet
21953 ogledov

Napolnili kamion z ležalniki, last turistov

Makarska - kamion mestne komunale Grad Makarska
V akciji komunalnih delavcev so napolnili poln kamion rekvizitov za na plažo, s katerimi so si turisti rezervirali najboljša mesta.

Mesto Makarska je takšne rezervacije s strani turistov in domačih kopalcev prepovedal že v lanskem letu. Včeraj so napolnili kamion z ležalniki, brisačami in ostalo opremo, s katero so si nekateri hranili določena mesta na plaži.

"Ulov", s katerim so se pohvalili na uradni spletni strani. "Delavci Odseka komunalnega in prometnega redarstva Mesta Makarske in Makarskega komunalca d.o.o. so danes izvedli akcijo odstranitve brisač in druge opreme za na plažo na plaži, za katero ima koncesijo mestno komunalno podjetje. Akcija je potekala na območju od polotoka Sv. Peter do Cvitačke, pri čemer je bil napolnjen poln kamion različne opreme, s katero skušajo kopalci rezervirati svoje mesto na plaži," je zapisano v uradnem pojasnilu.

Rezervacije je Makarska prepovedala že v lanskem letu, a opozorilne table glede pravil na plaži so postavili šele pred nekaj dnevi. Postavili so jih na šestih mestih.

morje Goljufija Slovenija Kup ogoljufanih z apartmajem na Hrvaškem

Namestnik župana Makarske Dražen Nemčić je za hrvaške medije povedal, da bodo s takšnimi akcijami nadaljevali vse dokler bo to potrebno. "Upam, da bo sčasoma takšnih primerov vse manj. Pomembno je, da smo postavili opozorilne table s pravili obnašanja na plažah, tako da vsaki kopalec vidi, kaj lahko in česa ne sme na plaži. Vzpostavitev reda na plaži ni nekaj, kar bi lahko opravili čez noč, je pa ena izmed mestnih prioritet," je dodal namestnik župana Makarske.

Poudaril je, da se ne bodo borili le zoper rezervacij na plažah, pač pa tudi zoper razne prodajalce, ki za prodajo na plaži nimajo ustreznih dovoljenj.

Hrvaška plaža Rekord Svet Hrvati si manejo roke

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • Vesna Dolšak 15:19 27.julij 2017.

    Evelux, se strinjam. Plac si lahko rezerviraš na privatni plaži, ne pa na javni. Kdor prej pride, dobi pač boljši plac.

  • Avatar praufo
    praufo 13:41 27.julij 2017.

    in kam gre potem tale roba? v center ponovne rabe mogoče ? ali je to zasežena roba, ki postane last komunalcev ?

  • Avatar omega_v6
    omega_v6 09:40 27.julij 2017.

    Hrvati se na vse pretege mučijo za upad števila gostov!! Take akcije bodo odgnale goste potem bo pa vse drugo krivo samo Hrvati nič!! Ti prepotentni sosedi se ne zavedajo,da se vojna in z tem nevarnost v Siriji počasi končuje ...prikaži več tako se bodo zopet odprle sedaj onemogočene destinacije za turizem!! Hrvati so zaslepljeni z mislijo,da so najlepša destinacija na svetu!! Seveda temu zdaleč ni tako!! In če turistov ne bo bo odšel tudi dohodek!!