Našli način, kako bolje zaslužiti

Foto: Profimedia
Legalen trik, s pomočjo katerega si mladi, ki pridejo v Nemčijo s trebuhom za kruhom, še popravijo prihodke.
Oglej si celoten članek

Hrvaški portal Glas Slavonije piše o nenavadnem pojavu, ki ga beležijo v Đakovu že dlje časa; mladina se množično poroča. Pred matičarjem se mladi pari izmenjujejo skoraj kot po tekočem traku.

Zvečine gre za mlade, ki sicer trenutno živijo na tujem, bodisi v Nemčiji ali na Irskem. V rodno mesto so prišli z namenom, da se poročijo. Kot je znano, Hrvaška se v zadnjih mesecih sooča z velikim odlivom delavcev na tuje.

Za Glas Slavonije so razkrili, da je življenje samca v Nemčiji precej dražje in da so se odločili formalno poročiti zato, da bi si v finančnem smislu olajšali življenje. Nekateri pari to storijo še pred odhodom na tuje. Omenjeni portal piše o parih, ki imajo dejanske odnose, ne o porokah med dvema, ki bi se za ta korak odločila zgolj zaradi papirja in boljše finančne situacije.

"V kolikor greste v Nemčijo kot par, a neporočeni, vas umestijo v tako imenovano prvo skupino, prvo davčno skupino, ki plača najvišje davke," je pojasnila mama ženina, ki se je odločil za takšno hitro poroko. Na njej so bili poleg ženina in neveste prisotni le njuni starši ter poročni priči.

"S tem, ko sta postala zakonca, so ju v Nemčiji umestili v nižjo, drugo davčno skupino, katere davčni izdatki so bistveno nižji. Sin pove, da je razlika pri njegovi plači od 300 do 400 evrov. V kolikor bi ostal samec, bi na koncu njegova plača znašala okrog 1100 evrov, zdaj znaša 1580 evrov," je še povedala mama moškega, ki s svojo svežo soprogo živi in dela v okolici Pforzheima.

Dodatki, dopust, ... Nemčija. Obupano iskanje delavcev.

Prosta mesta V Nemčiji iščejo tuje delavce, plača od 2000 evrov naprej

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 09:19 21. Avgust 2018.

    ojej grozno... poznam kar nekaj dobrih ljudi, ki jim pač ni naklonjeno, da bi našli partnerja in zaživeli srečno življenje …

  • 09:07 21. Avgust 2018.

    Taka davčna zakonodaja ni nič novega. Številne države (razen ex-Yuge) jih imajo. Pri nas je pa itak vse obrnjeno na …

  • 08:57 21. Avgust 2018.

    Zanimiva davčna zakonodaja. Pri nas pa vse mamice želijo biti samohranilke. Sicer pa je obnašanje tipično balkansko - če je …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.