Našli še truplo 3-letnika

Foto: Policija Taos County
Foto: Policija Taos County
Potem, ko je ameriška policija v državi Nova Mehika rešila 11 otrok, ki so jih v skrivališču držali v nečloveških razmerha, so našli še truplo 3-letnika.
Oglej si celoten članek

Šlo je za del operacije, v okviru katere so več mesecev iskali triletnega ugrabljenega dečka; po zadnjih podatkih naj bi policija zdaj odkrila njegovo truplo. Potrdilo indetifikacije sicer še čakajo.

Kako so otroci prišli v bivališče blizu kraja Amalia, še vedno ni znano. Kot so pojasnili v uradu tamkajšnjega šerifa, so otroci stari od enega do 15 let. Ko so jih našli, so bili bosi, razcapani in so bili videti kot "begunci iz tretjega sveta". Na območju je bilo ob prihodu policije pet odraslih, med njimi dva močno oborožena moška. Moška so aretirali.

Foto: Policija Taos County Nova Mehika, skrivališče za otroke

Pridržali so tudi tri ženske, a so jih kasneje izpustili; šlo naj bi za mame otrok. Skrb za otroke so medtem že prevzeli lokalni centri za socialno delo. Šerif je za ABC povedal, da se zdi, da so otroci in ženske zmanupulirani in da z velikim strahom reagirajo, če jim omenijo moške, ki so varovali posestvo.

Na njem so, kot je znano, policisti odkrili ozko prikolico, vkopano v zemljo, pokrito s plastiko. Otroci in ženske so tam bivali brez vode, kanalizacije in elektrike. Posestvo so varovali moški, otoroženi s puško in pištolami. Ker se niso odzivali na odredbe policistov, so jih ti napadli.

Umrl v težkih mukah Starša sta zavrnila njegovo zdravljenje

Tragično Do smrti pretepla leto in pol starega dečka

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.