Svet
19840 ogledov

Starša sta zavrnila njegovo zdravljenje

9-letni fantek bi moral v bolnišnico, a starša sta zdravljenje zavrnila. Deček je v težkih bolečinah umrl.

Na hrvaški Reki se je začelo sojenje zoper starša otroka, Hani Gržetić in Viktorju Brnobiću zaradi kršenja otrokovih pravic. Gre za primer, ki je pred dvema letoma šokiral Reko.

Zgodba sega v september 2015; deček je umrl le mesec dni zatem, ko so mu zdravniki diagnosticirali agresivni non-Hodgkinov limfom. Oče otroka je medijem takrat priznal, da ni dovolil, da bi sina zdravili s kemoterapijo, a poudaril, da sta s soprogo storila vse, da bi dečku pomagali z drugačnimi metodami. Za otrokovo smrt krivi zdravnike onkološkega oddelka.

"Kemoterapijo smo zavrnili, ker je ta preveč agresivna za 9-letnika. Pred osmimi leti so mojo mamo zdravili s kemoterapijo, ta jo je ubila. Med kemoterapijo in bojnim strupom ni prav velike razlike in zato sva, kot starša, poskusila vse, preden bi se odločili za kemoterapijo. Gre za biznis, ki pozdravi le 2,7 odstotka pacientov po svetu, ubije jih 97,3 odstotke," je za hrvaški portal Index poudaril otrokov oče.

Dodal je, da obstajajo tudi druge metode zdravljenja, ki jih predpisujejo zdravniki v Švici, na Islandiji, na Norveškem, a da Hrvaška za takšne metode nima interesa, ker v tem primeru ni profita, kot se ustvarja pri kemoterapiji, v primeru katere zdravnik "na vsako pikico dobi deset odstotkov".

Zloraba Pošast Svet 5-letnik izgubil tenisko, zato ga je ubil

"Medtem ko smo zdravili otroka, smo potrebovali mir in intimo, a imeli smo sosede demone, ki so ves čas klicali policijo in socialno službo, ki so nam prihajali dvakrat dnevno pred vrata," je še poudaril oče. Dečka so v krogu družine zdravili po naravni poti, z raznimi zeliščnimi pripravki in sadnimi sokovi. Kot je še poudaril dečkov oče, je v zadnjih sto letih ogromno tega odkritega na področju zdravljenja raka, a vse to se skriva očem javnosti.

Sina sta starša, zoper katera se je začelo sojenje, odpeljala tudi v bolnišnico v Aviano, kjer so mu, kot poudarjata, postavili drugačno diagnozo, in sicer, da ima levkemijo. Otroka sta iz bolnišnice na Reki starša odpeljala po svoji volji.

Na sodišču se zagovarjata kot nedolžna; danes sicer nista več v zakonu, mama je v drugi partnerski skupnosti, pred pol leta je rodila sina, še poroča Index.

zloraba otrok Oče zanikal krivdo Svet Deklico tako silovito stresel, da je umrla

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • a04fcc1478065fdf1a95135fefb1e4e18500f9f6 23:50 08.november 2017.

    Od kemoterapije umreš v večjih mukah kot od bilokaterega nezdravljenega raka.

  • Avatar Džoser
    Džoser 19:19 08.november 2017.

    Še več takih Hrčkov!

  • Simeon 17:46 08.november 2017.

    Zakaj pošast? Da kemoterapija ubija je res. In od kemoterapije ne odstopajo, kar naprej terajo svoje, obstaja več drugih zdravil, ki jih uradna medicina ne upošteva, ker ne prinaša denarja.