Svet
13039 ogledov

Deklico tako silovito stresel, da je umrla

zloraba otrok Shutterstock
Dva tedna po uradni posvojitvi je 31-letnik deklico silovito stresel. Štiri dni kasneje je umrla.

Sodišče v Cardiffu je 31-letnega Matthewa Scully-Hicksa spoznalo krivega umora 18-mesečne hčerke Elsie. Moški je odgovornost za njeno smrt zanikal in dejal, da se je deklica očitno poškodovala po tem, ko jo je dal spat. Odločitev sodnice je sprejel mirno. Ta mu je očitala, da med procesom ni pokazal nikakršnega obžalovanja za svoja dejanja. 

Deklica je umrla v bolnišnici, štiri dni po tem, ko je doma obležala brez zavesti. Poškodbe so bile tako hude, da zdravnikom ni ostalo drugega, kot da deklico odklopijo z naprav, ki so jo ohranjale pri življenju. Obdukcija je pokazala močno krvavitev možganov, deklica je utrpela tudi zlom reber, leve noge in zlom lobanje. Nekatere poškodbe so bile stare, kar je kazalo na to, da je bila deklica žrtev dolgotrajne zlorabe. 

Scully-Hicks je skupaj z možem od maja 2015 skrbel za deklico, ki sta jo uradno posvojila 14 dni pred njeno smrtjo. Scully-Hicks je bil tisti, ki je ostal doma in zanjo skrbel. Med preiskavo dogodka so našli njegova sporočila, v katerih je deklico opisoval kot "hudiča v otroški preobleki"

Biološki starši so za smrt otroka izvedeli januarja letos. "Če bi nam jo pustili, bi bila še živa," so zapisali v izjavi. Novica o smrti jih je močno prizadela, še huje pa jim je bilo, ko so izvedeli, na kakšen način je deklica umrla. "Oseba, ki so jo pristojni prepoznali kot primerno za posvojitelja, je odgovorna za njeno smrt. Meni pa so jo vzeli, ker naj je ne bi bila sposobna vzgajati," je dejala dekličina babica, ki se je borila za to, da bi deklico dodelili njej. Pristojni pa so se raje odločili za posvojitev. 

*Fotografija je simbolična.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 4
  • Janez_53 09:00 08.november 2017.

    Ljubodoma, ne trobezljaj neumnosti, ker ne poznaš dejanskega stanja!!!

  • ljubodoma 02:26 08.november 2017.

    velenjska dećka so tudi komunisti ukradli in se ne ve, če sta sploh živa, da o starših tudi Nč . komunizem nam je vsem v pogubo ----! Kje si Škratek, saj je bajde debel ko severno Korejski prašić, ki ne ...prikaži večne ćuje dobro, ko milo še vićććć . . . in karavana gre dalje !

  • Ivo 21:18 07.november 2017.

    Aha, torej je tudi v "razviti" Evropi tako, kot pri nas... Isto sr.. drugo pakovanje.