Ne boste verjeli, kako danes izgleda najbolj slavna ukrajinska ulica

Foto: Epa
Foto: Epa
Preobrazba je zares neverjetna.
Oglej si celoten članek

Ruske čete so 24. februarja 2022 krenile proti Kijevu, medtem ko je ruski vojaški vrh napovedoval, da bodo prestolnico osvojili v treh dneh.

To se ni zgodilo, saj je obsežna ruska tankovska kolona obstala v predmestjih Kijeva, kjer je postala tarča ukrajinskega topništva in dronov.

Ena najbolj povednih podob neuspešnega ruskega prodora je bila slika Vokzalne ulice v Buči. Kraj, ki je postal znan po množičnih grobiščih civilistov, je postal smrtna past za mnoge ruske oklepnike na poti v Irpin.

Podoba uničene ulice s kopico osmojenih tankov in oklepnih vozil je obšla svet in postala simbol za uničujočo vojno.

Dobro leto po koncu bojev na tem območju je podoba Vokzalne ulice naravnost neverjetna, kot je vidno iz fotografij. Ulica je popolnoma obnovljena, z novimi hišami in lepo cesto.

Ukrajina dobiva obilo mednarodne pomoči. Večina sredstev je seveda usmerjenih v nabavo orožja, del pa tudi za obnovo uničenih naselij in povezav.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 16

  • 18:25 25. Maj 2023.

    Pa menda ne mislite, da bo bojišče med Rusijo in ZDA( skupaj z njihovimi evropskimi hlapci) podobno cvetočemu travniku? Čas …

  • 14:14 25. Maj 2023.

    Pisunčki notic: Bajla Bajla Bajla-- ukri bedastoče in zahodnjaško navijanje zanje. Pokažite in obelodanite "Alejo Angelov" ! Nimate NE kahonas, …

  • 20:43 24. Maj 2023.

    Še tole: https://rumble.com/v2pke40-ukrainian-war-crimes-human-organ-trafficking-in-donbass.html

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.