Svet
2802 ogledov

Ne boste verjeli, kako danes izgleda najbolj slavna ukrajinska ulica

Buča Vokzalna ulica Epa
Preobrazba je zares neverjetna.

Ruske čete so 24. februarja 2022 krenile proti Kijevu, medtem ko je ruski vojaški vrh napovedoval, da bodo prestolnico osvojili v treh dneh.

To se ni zgodilo, saj je obsežna ruska tankovska kolona obstala v predmestjih Kijeva, kjer je postala tarča ukrajinskega topništva in dronov.

Ena najbolj povednih podob neuspešnega ruskega prodora je bila slika Vokzalne ulice v Buči. Kraj, ki je postal znan po množičnih grobiščih civilistov, je postal smrtna past za mnoge ruske oklepnike na poti v Irpin.

Podoba uničene ulice s kopico osmojenih tankov in oklepnih vozil je obšla svet in postala simbol za uničujočo vojno.

Dobro leto po koncu bojev na tem območju je podoba Vokzalne ulice naravnost neverjetna, kot je vidno iz fotografij. Ulica je popolnoma obnovljena, z novimi hišami in lepo cesto.

Ukrajina dobiva obilo mednarodne pomoči. Večina sredstev je seveda usmerjenih v nabavo orožja, del pa tudi za obnovo uničenih naselij in povezav.

Komentarjev 16
 • bobubob 18:25 25.maj 2023.

  Pa menda ne mislite, da bo bojišče med Rusijo in ZDA( skupaj z njihovimi evropskimi hlapci) podobno cvetočemu travniku? Čas bi bil, da se zdravorazumski Američani prebudijo, kajti če bodo še nekaj časa molče trpeli (volilne in druge) prevare/laži, se ...prikaži večse bo pričelo kaj podobnega dogajati tudi pri njih doma! Vojnih ščuvačev imamo tule že sami dovolj, ne potrebujemo še prekomorcev, ki uveljavljajo svoje interese daleč od svojih meja in na račun drugih.

 • kapibara 14:14 25.maj 2023.

  Pisunčki notic: Bajla Bajla Bajla-- ukri bedastoče in zahodnjaško navijanje zanje. Pokažite in obelodanite "Alejo Angelov" ! Nimate NE kahonas, NE morale..

 • Avatar pantani
  pantani 20:43 24.maj 2023.

  Še tole: https://rumble.com/v2pke40-ukrainian-war-crimes-human-organ-trafficking-in-donbass.html